Ελλαδα

Βοηθήστε το Άσυλο Ανιάτων με ένα SMS

Για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου βαν για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών με τα αμαξίδιά τους

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
116864-260549.jpg

Το Άσυλο Ανιάτων ζητά τη συνδρομή μας, και να η στιγμή να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στέλνοντας SMS για έναν πολύ καλό σκοπό. Ποιος ο σκοπός αυτός; Η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου βαν για την ασφαλή μεταφορά των μη κατάκοιτων ασθενών του σωματείου με τα αμαξίδιά τους.

Με την άδεια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το Άσυλο Ανιάτων διοργανώνει εκστρατεία σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE-VODAFONE-WIND), μέσω της ενεργοποίησης της υπηρεσίας SMS με την ονομασία «ΠΡΟΣΦΕΡΩ» από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 09:00 έως τις 25 Δεκεμβρίου 2015 στις 23:59. Αυτή είναι και η τελευταία προσπάθεια και η βοήθειά μας είναι εξαιρετικά αναγκαία για την επίτευξη του στόχου τους.

Αν επιθυμείς να βοηθήσεις, πάρε το κινητό σου, γράψε τη λέξη ΑΣΥΛΟ ή ASYLO και στείλε το μήνυμά σου στο 54234 (χρέωση 1,23€/sms).

image

Το Άσυλο Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό και είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Συστάθηκε το 1893 και λειτουργεί από τότε αδιαλείπτως με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του, παρέχοντας συνολικά σε χιλιάδες ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και επιπροσθέτως υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών. Σήμερα περιθάλπει 180 βαρέως πάσχοντες ασθενείς εκ των οποίων το 80% είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί.

Οι ασθενείς παραμένουν στο Ίδρυμα ως το τέλος της ζωής τους γεγονός που συνεπάγεται ιδίως κατά το τελικό στάδιο του αγώνα τους, αυξημένες ιατρικές, νοσηλευτικές και φαρμακευτικές φροντίδες. Για την περίθαλψή τους εργάζονται 120 άτομα (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, εργατοτεχνίτες κλπ.), προσφέροντας 24ωρη ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη.

Το έργο του Ασύλου Ανιάτων έχει διαχρονικά αναγνωρισθεί και βραβευθεί από την Ελληνική Κοινωνία (Βραβείο Μαντώ Μαυρογένους της Ακαδημίας Αθηνών 1959, Αργυρούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών 1974, Χρυσός Σταυρός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 1988, Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου Αθηναίων 1995, Μετάλλιο του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών 2002 και Βραβείο του Δήμου Αθηναίων 2004).

Διοικείται από 11μελές Συμβούλιο, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται αποκλειστικά από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τις προσφορές ευαισθητοποιημένων ιδιωτών. Λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε κρατική επιδότηση.

Η αισιοδοξία και η αποφασιστικότητα της διοίκησης και του ακαταπόνητου προσωπικού του Ιδρύματος καταφέρνουν να το κρατούν ζωντανό σε πείσμα των καιρών. Αντλούν δύναμη από τις αστείρευτες δυνάμεις των τροφίμων, που όλοι τους είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά γεμάτοι αγάπη για τη ζωή και κυρίως εκτίμηση, και στη συμβολική ακόμα προσφορά. Η επιβίωση του Ασύλου Ανιάτων αποτελεί επιπλέον και ευθύνη απέναντι στην ιστορία της πόλης μας.

Από το 2012 η νέα διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων (η οποία εργάζεται εθελοντικά) δίνει ένα τεράστιο αγώνα για να κρατήσει το Α.Α. στη ζωή και να μη χάσουν οι ασθενείς το «σπίτι τους». Παλεύει καθημερινά ακόμα και για τις βασικές ανάγκες, δηλ. την σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη θέρμανση των ασθενών. Ταυτόχρονα όμως δίνει ιδιαίτερο βάρος στο να κάνει τη ζωή των ασθενών όσο γίνεται πιο ευχάριστη.

Για τη διάσωση του Ασύλου, πλήθος παραγόντων της πολιτείας στάθηκαν αρωγοί στη δεδηλωμένη πρόθεση εξυγίανσης του φορέα, συμβάλλοντας καταλυτικά στον αγώνα για την επιβίωση και τη συνέχιση του κοινωφελούς έργου του. Η ψήφιση των άρθρων 55 και 56 του Ν. 4262/14 αποτελεί μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, που δίνει τη δυνατότητα σε φιλανθρωπικούς φορείς, όπως το Άσυλο Ανιάτων, να επιβιώσουν παρά τις επιπτώσεις της κρίσης. Εν όψει αυτής της εξέλιξης, ανατέθηκε στην ελεγκτική συμβουλευτική εταιρεία Grant Thornton να εκπονήσει Σχέδιο Εξυγίανσης όπως προβλέπει ο Νόμος, και μετά τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 3169/26-11-2014) υποβλήθηκαν, για κρίση στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, οι σχετικοί φάκελοι για την υπαγωγή στις διατάξεις του ως άνω νόμου. Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει, κατ’ ελπίδα, στην υπογραφή σχετικού Συμφώνου Εξυγίανσης, και οι ρυθμίσεις που προβλέπονται θα δώσουν ανάσα ζωής αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται το σωματείο προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του.

Οι ελάχιστοι χορηγοί, οι επίσης ελάχιστοι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες και οι εθελοντές μας αποτελούν τη μόνη ελπίδα και καταφυγή του Ιδρύματός μας. Μετά από 122 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το Άσυλο Ανιάτων εξακολουθεί υπομονετικά, σεμνά, επίμονα, να συνεχίζει τον ανηφορικό δρόμο μιας ασταμάτητης πορείας με μοναδικό προσανατολισμό και μόνιμη κατεύθυνσή του τη συμπαράσταση και την ανιδιοτελή προσφορά στον πονεμένο άνθρωπο αλλά και στην οικογένειά του.

www.asylonaniaton.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ