Ελλαδα

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Αθώος ο 24χρονος συλληφθείς

«Προσπάθησε να τον προστατέψει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113136-224357.jpg

Αθώος είναι ο 24χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα, υποστηρίζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία. Πρόκειται για το νεαρό που φαίνεται να προσπαθεί να προστατεύσει τον βουλευτή της ΝΔ, όμως η αστυνομία εκτιμά μέχρι στιγμής ότι είχε σχέση με άλλα άτομα που επιτέθηκαν και χτύπησαν τον βουλευτή.

Παρότι «απεικονίζονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των αχρείων εγκληματιών που προέβησαν στην απαράδεκτη και προβοκατόρικη επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο μόνος άνθρωπος που αυτή τη στιγμή κρατείται στην ΓΑΔΑ και οδηγείται στα δικαστήρια είναι εκείνος που προσπάθησε να προστατέψει το θύμα και να το φυγαδεύσει από τη βάρβαρη επίθεση» σημειώνει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας: «Βεβαιώνουμε την αθωότητά του και θα αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του, η οποία δολίως επιχειρείται να σπιλωθεί τις τελευταίες ώρες. Ευελπιστούμε, πως και ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος θα αποτρέψει ο σωτήρας του να αποτελέσει εξιλαστήριο θύμα».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος παράλληλα καταδικάζει «κάθε μορφή βίας από όποιον χώρο και αν προέρχεται. Δεν μας επιτρέπεται, ενώ διεκδικούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας, ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, να επιτρέπουμε τέτοιες πράξεις βίας, σαν αυτές που έλαβαν χώρα εχθές στην πλατεία Συντάγματος. Στηριζόμαστε στο δίκαιο και τον ανθρωπισμό. Η βία δεν χωρά στις διεκδικήσεις μας».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ