Ελλαδα

Αποδοκιμασίες σε Αβραμόπουλο και Τίμερμανς στην Κω (video)

Αγανάκτηση από τους νησιώτες για την ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους πρόσφυγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
106527-211382.jpg

Σε αποδοκιμασίες προχώρησαν οι κάτοικοι της Κω όταν είδαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί το αυτοκίνητο που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον αρμόδιο Επίτροπο για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο να καταφθάνει στο δημαρχείο του νησιού.

Εκεί, οι δύο άνδρες θα έχουν κλειστή σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΕ , παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Αθανασίου Δημόπουλου, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Μουζάλα, του Αν. Υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού - Τομέας Ναυτιλίας κ. Χρήστου Ζώη, του Δημάρχου Κω και του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και αργότερα με εκπροσώπους Mη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα Μετανάστευσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κατάστασης με τους πρόσφυγες. Η επίσκεψη τους θα ολοκληρωθεί με Συνέντευξη Τύπο.

Γυρνώντας στην Αθήνα αυθημερόν, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ χτες είχαν συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προγραμματιστεί ειδική σύνοδος της ΕΕ για το μεταναστευτικό, στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Φωτό-video: kostoday.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ