- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Αναλυτικά η ΕΜΥ προβλέπει:
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή (21-08-2015) το απόγευμα μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου (22-08-2015) στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τις ανατολικές περιοχές), τις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Βόρεια Εύβοια και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και πιθανώς θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να προφυλακτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΣΑΪΤΑΣ Π.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κοντά στον ΧΥΤΑ
Ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή
Ο τραγουδιστής απήγγειλε αντί να ερμηνεύσει το τραγούδι «Γιάννης ο φονιάς»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Ποια είναι η κατάσταση των ασθενών
Ποια αιτήματα απορρίφθηκαν
Τον εντόπισαν στη Φλώρινα
«Φρόντισε τα δύο μωβ να τακτοποιηθούν τώρα»
«Με τη δημόσια υγεία στην Αττική δεν παίζουμε» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αποσπούσε παράνομα ευρωπαϊκές ενισχύσεις - 8 συλλήψεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.