- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασπαστεί στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και η κυβέρνηση να στηριχτεί από το κεντρώο Ποτάμι, ενώ η πρόεδρος της Βουλής κάνει αδύνατο το έργο της κυβέρνησης. Αυτές και άλλες πιθανολογήσεις-μαντείες, μαζί με αντικειμενικά δεδομένα, περιέχει ανάλυση που ανάρτησε χτες ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος κ. Πολ Μέιζον.
Τα κύρια σημεία:
· Είναι πιθανή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξή του από το κεντρώο Ποτάμι. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και μία σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν κεντροαριστερό πολιτικό φορέα.
· Είναι πιθανή η παραίτηση του κ. Γ. Βαρουφάκη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός «ανέντιμου» συμβιβασμού. Ο υπουργός έχει δηλώσει: αν θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο να καταβάλει 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ (στις 5 Ιουνίου) ή να πληρώσει συντάξεις και μισθούς, θα επιλέξει το δεύτερο.
· Η παραδοχή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου πως η σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας είναι «νομικό μας καθήκον», δείχνει πως «υπάρχει περίπτωση το κοινοβούλιο να διαγράψει τμήμα του χρέους, κάνοντας το έργο της κυβέρνησης αδύνατο»
· Το ΔΝΤ εκτιμά πως η Ελλάδα δε θα καταφέρει να βρει τα 11 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλλει σταδιακά μέχρι τέλος Αυγούστου, καθώς «ξεμένει από λεφτά»
· Η μεσαία τάξη τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ με κάθε κόστος, έχει πολλή δύναμη, αλλά και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότεροι επεξεργάζονται το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Τι διαμηνύει ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος μετά το ρωσικό πλήγμα Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου
Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε την αντίδραση της Ιταλίας
Η στιγμή που δεξαμενή πετρελαίου τινάζεται στον αέρα
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης στο Στενό θα συνεχισθούν
Μετά τη σύνοδο κορυφής, η Μελόνι δήλωσε ότι οι σχέσεις της με τον Τραμπ δεν έχουν αλλάξει
Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2023 όταν το Titan κατέρρευσε σε βάθος άνω των 3.000 μέτρων κατά τη διάρκεια αποστολής προς το ναυάγιο του Τιτανικού
Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ
Πώς η μεγαλύτερη υπόσχεση της εξόδου από την ΕΕ είναι και εκείνη που διαψεύστηκε περισσότερο
Το προφίλ του ανθρώπου που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός
Είναι το πρόσωπο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με το Ιράν και οι επικρίσεις δεν έχουν τέλος
Νυχτερινή επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια Σούμι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι επόμενες δύσκολες 60 ημέρες διαπραγματεύσεων
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.