- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κιρ Στάρμερ χειροκροτήθηκε στη Βουλή την τελευταία του ημέρα ως πρωθυπουργός
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Ο Κιρ Στάρμερ αναμένεται να παραδώσει την ηγεσία στον Άντι Μπέρναμ, πρώην δήμαρχο του Μάντσεστερ
Την τελευταία του εμφάνιση ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ο Κιρ Στάρμερ στη Βουλή των Κοινοτήτων όπου έγινε δεκτός με ένα θερμό χειροκρότημα. Σε μια συνεδρίαση διάρκειας περίπου 50 λεπτών, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις περιορίστηκαν και βουλευτές από όλα τα κόμματα απέτισαν φόρο τιμής στον απερχόμενο πρωθυπουργό.
Ο Στάρμερ δήλωσε συγκινημένος ότι αυτή ήταν «το τέλος του πολιτικού του ταξιδιού» και εξέφρασε την υπερηφάνειά του για όσα πέτυχε. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συνεργάτες του στο πρωθυπουργικό γραφείο, λέγοντας ότι ήταν άνθρωποι «έτοιμοι να περάσουν μέσα από τη φωτιά» για εκείνον. Κατά την αποχώρησή του από την αίθουσα δέχθηκε θερμό χειροκρότημα, όχι μόνο από τους βουλευτές των Εργατικών αλλά και από αρκετούς βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς εμφανίστηκε συγκινημένη, ενώ η βουλευτής των Εργατικών Κάρολιν Χάρις μίλησε για την «αξιοπρέπεια και το θάρρος» που, όπως είπε, χαρακτήριζαν καθημερινά τον Στάρμερ.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναμένεται να παραδώσει την ηγεσία στον Άντι Μπέρναμ, πρώην δήμαρχο του Μάντσεστερ, μετά την επιβεβαίωσή του ως νέου αρχηγού των Εργατικών σε ειδικό συνέδριο του κόμματος.
Η αρχηγός των Συντηρητικών Κέμι Μπάντενοχ απέφυγε τις έντονες επιθέσεις κατά του Στάρμερ και τον επαίνεσε για τη στάση του απέναντι στην Ουκρανία και τη σχέση του με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ωστόσο, προειδοποίησε τους Εργατικούς ότι η αλλαγή πρωθυπουργού δεν αποτελεί «μαγική λύση» και ότι τα προβλήματά τους συνεχίζονται.
Ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Εντ Ντέιβι, χαρακτήρισε τον Στάρμερ «αληθινό πατριώτη» και υπογράμμισε την ικανότητά του να συνεργάζεται με ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές πλευρές.
Στην ομιλία του ο Στάρμερ αναφέρθηκε και στους πολίτες που, όπως είπε, επηρεάστηκαν θετικά από την κυβέρνηση των Εργατικών, τονίζοντας ότι αυτοί ήταν ο λόγος για τον οποίο μπήκε στην πολιτική.
Η συνεδρίαση είχε και πιο ανάλαφρες στιγμές, με αστεία σχετικά με τις ελπίδες της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τις εκλογές στην περιφέρεια Κλάκτον. Ο Στάρμερ δέχθηκε χιούμορ από βουλευτές που συνέκριναν την αποχώρησή του με «κόκκινη κάρτα», ενώ ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα χωρίς να θέλει να «δελεάσει την τύχη».
Παρά την αποχώρησή του μόλις δύο χρόνια μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη των Εργατικών, ο Στάρμερ έφυγε από τη Βουλή έχοντας δεχθεί ευρεία αναγνώριση για την παρουσία του στην πολιτική ζωή της χώρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.