- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Σφετεριστές πειρατές οι Άγγλοι», λέει η αντιπρόεδρος της Αργεντινής πριν τον ημιτελικό του Μουντιάλ
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
«Αύριο παίζουμε εναντίον των σφετεριστών πειρατών. Δεν είναι απλώς ένας ακόμη αγώνας», έγραψε η Βιγιαρουέλ στο X
Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής Βικτόρια Βιγιαρουέλ χαρακτήρισε τους Άγγλους «σφετεριστές πειρατές», δίνοντας επίσημο χαρακτήρα στις πολιτικές προεκτάσεις του αποψινού ημιτελικού.
Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Αγγλία στον ημιτελικό του Μουντιάλ και ο πόλεμος στα νησιά Φόκλαντ της Αργεντινής μαζί με την προϊστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει προσθέσει μπόλικη ίντριγκα γύρω από το πολυαναμενόμενο παιχνίδι.
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ, αντιπρόεδρος της χώρας υπό τον εκκεντρικό πρόεδρο Χαβιέ Μιλέι, έκανε ευθεία επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφερόμενη στον πόλεμο των Φόκλαντ, που έγινε το 1982 και προκάλεσε τον θάνατο περίπου 650 Αργεντίνων, 244 Βρετανών και τριών κατοίκων των νήσων που αποτελούν έδαφος υπό βρετανική κυριαρχία.
«Αύριο παίζουμε εναντίον των σφετεριστών πειρατών. Δεν είναι απλώς ένας ακόμη αγώνας», έγραψε η Βιγιαρουέλ στο X.
Mañana jugamos contra los piratas usurpadores.
— Victoria Villarruel (@VickyVillarruel) July 15, 2026
No es un partido más.
No voy a ser políticamente correcta ni pecho frío, contra los ingleses siempre es algo más. Es Malvinas, es el Diego, es la última de Leo y es pararle el carro a los invasores.
¡Aguante Argentina! Porque…
«Δεν πρόκειται να είμαι πολιτικά ορθή ή ψύχραιμη· εναντίον των Άγγλων, είναι πάντα κάτι παραπάνω. Είναι οι Μαλβίνες, είναι ο Ντιέγκο, είναι ο τελευταίος αγώνας του Λέο, και είναι το να βάλουμε φρένο στους εισβολείς».
Ο βρετανικός Telegraph θυμίζει πως τον Απρίλιο, η Βιγιαρουέλ είχε κάνει μια δήλωση που είχε προβληματίσει ακόμα και Αργεντίνους αξιωματούχους.
Τότε είχε διαρρεύσει ένα υπόμνημα του Πενταγώνου που υποδείκνυε ότι η Ουάσιγκτον ίσως αναθεωρήσει τη στάση της σχετικά με τις Νήσους Φόκλαντ ως μέσο πίεσης έναντι των συμμάχων του ΝΑΤΟ - μεταξύ αυτών και το Ηνωμένο Βασίλειο - που αρνούνται να συμμετάσχουν στον πόλεμο εναντίον του Ιράν.
Η Βιγιαρουέλ λοιπόν, με βάση αυτό το υπόμνημα φέρεται να είχε απευθυνθεί στους κατοίκους των νησιών καλώντας τους να «επιστρέψουν στην Αγγλία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Γιατί η Τουρκία έμεινε εκτός F-35 και τι σημαίνει η πιθανή επιστροφή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.