- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη φωτιά στο ιστορικό δάσος του Φοντενεμπλό στη Γαλλία - Επιχειρούν 500 πυροσβέστες και δύο Canadair
Περίπου 8.000 στρέμματα είχαν καεί σήμερα το πρωί
Μεγάλη φωτιά στο ιστορικό δάσος του Φοντενεμπλό στη Γαλλία - Επιχειρούν 500 πυροσβέστες και δύο Canadair
Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair αναπτύχθηκαν σήμερα το πρωί στο εμβληματικό δάσος του Φοντενεμπλό, νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, για να δώσουν μάχη με πυρκαγιά η οποία έχει λάβει μεγάλη έκταση, σύμφωνα με τις αρχές.
Τα δύο Canadair επιχειρούν αυτή τη στιγμή και περισσότεροι από 500 πυροσβέστες αναμένονται ως ενισχύσεις εντός της ημέρας, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες στους δημοσιογράφους, την ώρα που η Γαλλία διέρχεται το τρίτο κύμα καύσωνα της χρονιάς, κάτι που ευνοεί πολύ την εκδήλωση πυρκαγιών.
Wildfire scorches over 800 hectares of France's iconic forest pic.twitter.com/Cp8eQ0W6tw
— CGTN (@CGTNOfficial) July 13, 2026
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Κυριακή, χρησιμοποιήθηκαν δύο Dash για να ρίξουν στο έδαφος επιβραδυντικό υγρό. Πρόκειται για ανάπτυξη πυροσβεστικών αεροσκαφών πρωτοφανή στην περιφέρεια του Παρισιού.
ALERTE - Les autorités font état d'un incendie d'une ampleur "exceptionnelle" en cours au sud de Paris. La forêt de #Fontainebleau est en feu, avec d'ores et déjà plus 300 hectares brulés en Seine-et-Marne. Pour la première fois en Île-de-France, des avions bombardiers ont été… pic.twitter.com/YSbHJQv8XI
— Infos Françaises (@InfosFrancaises) July 12, 2026 >
Περίπου 8.000 στρέμματα είχαν καεί σήμερα το πρωί στο δάσος του Φοντενεμπλό, έναν εμβληματικό πράσινο πνεύμονα έκτασης λίγο μεγαλύτερης των 200.000 στρεμμάτων που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Παρισιού.
Ο νομός Σεν-ε-Μαρν (Σηκουάνα και Μάρνη), όπου βρίσκεται το δάσος, βρίσκεται από προχθές, Σάββατο, σε κόκκινη επιφυλακή για καύσωνα και αντιμετωπίζει εκτεταμένες πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολικά σχεδόν 4.000 στρέμματα, πριν τεθούν υπό έλεγχο.
Οι πυρκαγιές προκάλεσαν χθες, Κυριακή, τη διακοπή της κυκλοφορίας σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου A6, της κύριας αρτηρίας που οδηγεί προς τη νοτιοανατολική Γαλλία και διασχίζει το δάσος.
Προκάλεσαν επίσης πολύωρες καθυστερήσεις στα τρένα, εξαιτίας κυρίως ζημιών σε καλώδια. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία επαναλήφθηκε με «κανονική ταχύτητα» στη γραμμή υψηλής ταχύτητας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η εθνική σιδιηροδρομική εταιρεία SNCF Réseau.
Από χθες, ένα νέφος καπνού πάνω από το δάσος είναι ορατό σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα φθάνουν στην πυρκαγιά χρησιμοποιώντας μικρούς δασικούς δρόμους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται από αγρότες, οι οποίοι μεταφέρουν δεξαμενές νερού με τα τρακτέρ τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών σήμερα το πρωί, περίπου 200 άνθρωποι χρειάσθηκε να μεταφερθούν για να είναι ασφαλείς εξαιτίας της εξάπλωσης της πυρκαγιάς, για την αντιμετώπιση της οποίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή επιτόπου 370 πυροσβέστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άσκησε παράλληλα κριτική στη στάση του ζευγαριού απέναντι στη βασιλική οικογένεια
Πανηγυρισμοί και δάκρυα μέσα στο δικαστήριο
Η σκιά του «manosphere» στα σχολεία
Μέχρι να επιτευχθεί ο πλήρης αφοπλισμός της Χαμάς
Και 14 άνθρωποι προσπάθησαν να την κλείσουν
Καθώς εκλογές στις ΗΠΑ μπαίνουν στην εξίσωση
Οι χρήστες στον Καναδά θα συνεχίσουν να βλέπουν την ονομασία «Λίμνη Οντάριο»
Επέστρεψαν τελικά 66 ώρες αργότερα
Προφυλακίστηκαν καπετάνιος και τα 7 μέλη του πληρώματος
Η πολιτική αφορά περίπου 600.000 παιδιά
Ο ένας συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες
Οι ομοιότητες της ηρωίδας του μυθιστορήματος με την ηθοποιό
Η κοπέλα που έγινε γνωστή από τα τρολς που την βάφτισαν ως την ασχημότερη γυναίκα του κόσμου, απαντά σε απειλές κατά της ζωής της
Προειδοποίησε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει πίσω και να σταματήσει να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή συμφωνία στην παγκόσμια ιστορία», δηλώνει ο Τραμπ
Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο
Οι πολεμικές επιχειρήσεις αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για τα ναυτικά πληρώματα
Η προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία
«Δεν ξεκινάμε από την υπόθεση ότι πρόκειται για τεχνική βλάβη, αλλά για σκόπιμη ενέργεια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.