- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλβανία: «Είναι εντάξει να είσαι gay» (εικόνες)
Με μεγάλη συμμετοχή και χωρίς επεισόδια η τέταρτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, ακτιβιστών και μελών της κοινότητας LGBT πραγματοποιήθηκε η τέταρτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Αλβανία. Οι διαδηλωτές με ποδήλατα διαμαρτυρήθηκαν κατά της ενδοοικογενειακής βίας που αντιμετωπίζουν τα μέλη της κοινότητας LGBT. Οι ακτιβιστές κρατούσαν μια σημαία μήκους 12 μέτρων με τα χρώματα της κοινότητας των LGBT. Στα χέρια κρατούσαν επίσης πανό που έγραφε «Είναι εντάξει να είσαι gay», «Ride with pride», «Θέλουμε ίσα δικαιώματα, όχι ειδικά δικαιώματα», «Η αγάπη δεν γνωρίζει φύλο», κ.λπ.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο συνήγορος του πολίτη Ίγλι Τοτοζάνι, η επίτροπος για την προστασία από τις διακρίσεις Ίρμα Μπαράκου, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντόναλντ Λου και η πρέσβης της Ολλανδίας Ντέβι Γαν ντε Βέερτ. «Τέσσερα χρόνια πριν, ήμασταν μόνο 12 άτομα που αντικρίσαμε τις διακρίσεις, σήμερα είμαστε εκατοντάδες, όμως και χιλιάδες άλλοι που δεν μπορούσαν να ενωθούν μαζί μας» δήλωσε ο Κρίστι Πιντέρι ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

«Διαμαρτυρόμαστε σήμερα και απαιτούμε δικαιοσύνη, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους Ρομά, ακόμα και για τις γυναίκες που βιάζονται και σκοτώνονται καθημερινά, διαμαρτυρόμαστε ακόμη και για τα άτομα με αναπηρίες και για όσους αντιμετωπίζουν αδικία» δήλωσε η Τζένη Καράι, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των LGBT.


Η πορεία με τα ποδήλατα έκανε μια στάση μπροστά από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού και με μεγάφωνο του υπενθύμισαν δύο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του. «Μας υποσχεθήκατε ότι θα ψηφίζατε νόμο για την ελεύθερη συγκατοίκηση των ομοφυλοφίλων αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση» δήλωσε η Τζένη Καράι. «Μας υποσχεθήκατε ότι θα ήσασταν στο πλευρό μας κατά τη διαδικασία της χειραφέτησης της κοινωνίας, αλλά δεν έχετε κάνει τίποτα μέχρι τώρα» πρόσθεσε. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης δεν σημειώθηκαν επεισόδια όπως συνέβη της προηγούμενες χρονιές, όταν διάφορα άτομα πέταξαν μπουκάλια και αβγά κατά των συμμετεχόντων.

ΦΩΤΟ: Eriona Çami
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.