- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τραγωδία στη Γαλλία: 11 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε ομάδα αλεξιπτωτιστών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τραγωδία στη Γαλλία: 11 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε ομάδα αλεξιπτωτιστών
Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Νανσί, στη Γαλλία, όταν αεροσκάφος που χρησιμοποιούνταν για πτήσεις αλεξιπτωτισμού συνετρίβη, προκαλώντας τον θάνατο 11 ανθρώπων.
Τον μέχρι στιγμής απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε ο νομάρχης της Meurthe-et-Moselle, Yves Seguy, ενώ οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται στο σημείο και διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία. Παράλληλα, αναμένεται η μετάβαση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας στην περιοχή, καθώς συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων για τα αίτια της συντριβής.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται πέντε εκπαιδευτές αλεξιπτωτισμού, πέντε εκπαιδευόμενοι και ο έμπειρος χειριστής του αεροσκάφους. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία άτομα κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο πραγματοποιώντας άλμα λίγο πριν από τη συντριβή του.
Το αεροσκάφος ήταν τύπου Pilatus με γερμανική νηολόγηση, μοντέλο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη μεταφορά αλεξιπτωτιστών και την εκτέλεση εκπαιδευτικών πτήσεων. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες συμμετείχαν σε πτήση γνωριμίας με το άθλημα της αλεξιπτωτισμού.
JUST IN: 11 killed after plane crashes in Tomblaine, France.#Tomblaine #France #Crash #LiveVideo #FrancePlaneCrash #Breaking #Alert #Rescue #CivilianAircraft pic.twitter.com/WUfOEzRZEN
— Europe Cognizant (@EuropeCognizant) June 28, 2026
Παράλληλα, στο σημείο της τραγωδίας μετέβη και ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Τάγματος Ελεύθερων Επαγγελματιών Νοσηλευτών της περιοχής 54, Thierry Pechey, καθώς δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου αναφέρουν ότι τα θύματα ενδέχεται να ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες νοσηλευτές από τη Νανσί, οι οποίοι συμμετείχαν στην πτήση γνωριμίας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, καθώς ο νομάρχης της Meurthe-et-Moselle απέφυγε να επιβεβαιώσει την επαγγελματική ιδιότητα των θυμάτων.
Οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να γίνουν γνωστές μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ερευνών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.