- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ θέλει να απολύσει «μεγάλο αριθμό εργαζομένων» από τις μυστικές υπηρεσίες
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ανησυχίες από τους Δημοκρατικούς για εργαλειοποίηση των μυστικών υπηρεσιών για πολιτικούς σκοπούς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι θέλει ο προσωρινός Διευθυντής Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Μπιλ Πούλτι να ξεκινήσει τη διαδικασία απόλυσης μεγάλου αριθμού εργαζομένων, στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης των μυστικών υπηρεσιών.
Ο Τραμπ είπε κατ’ ιδίαν στον Πούλτι ότι πιστεύει πως το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών, στο οποίο τον διόρισε, είναι «αχρείαστο και/ή υπερβολικά μεγάλο».
Ο DNI επιβλέπει 18 ομοσπονδιακές υπηρεσίες και μονάδες πληροφοριών.
Ο πρόεδρος έκρινε ότι ο Πούλτι θα αντιμετωπίσει «λιγότερα εμπόδια» στο έργο του, επειδή η θέση του είναι προσωρινή. Το γεγονός αυτό «κατά κάποιο τρόπο τον καθιστά πιο ισχυρό» γιατί «δεν θα βρίσκεται εκεί για πολύ καιρό», υποστήριξε.
«Θα ήθελα το DNI να είναι μικρότερο. Νομίζω ότι είναι γεμάτο με ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί» είπε στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι βασίζεται στον στενό σύμμαχό του για «να ξεκινήσει τη διαδικασία».
Για να διοριστεί ένας νέος επικεφαλής του DNI, μετά την παραίτηση της Τούλσι Γκάμπαρντ, απαιτείται η έγκριση της υποψηφιότητάς του από τη Γερουσία. Οι Δημοκρατικοί πνέουν τα μένεα με τον Πούλτι ενώ και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι εκφράζουν επιφυλάξεις, δεδομένης της απειρίας του σε θέματα που αφορούν την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών.
«Είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος και θα μπορούσε να ανακαλύψει πράγματα αναφορικά με τις νοθευμένες εκλογές», είπε ο Τραμπ την Πέμπτη μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η δήλωση αυτή για τον ρόλο του Μπιλ Πούλτι τροφοδότησε τις ανησυχίες των Δημοκρατικών για την εργαλειοποίηση των μυστικών υπηρεσιών για πολιτικούς σκοπούς. Ο 38χρονος σύμμαχος του Τραμπ ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Χρηματοδότησης Στέγασης (FHFA), θέση στην οποία θα παραμείνει.
Από την άλλη, η αμερικανική δεξιά ζητά να αναλάβει επικεφαλής του DNI κάποιος που να έχει αποδεδειγμένα «βαθιά γνώση των ζητημάτων της εθνικής ασφάλειας», κάτι που δεν συμβαίνει με τον Πούλτι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
O Mάικλ Γουόρντ απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες
Η κρίση αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω του στόχου της επίθεσης
Γιατί δεν βρίσκουν ποιο τρόφιμο το μεταδίδει
Τι αναφέρει η Βρετανίδα Κέλι Κλαρκ
Χιλιάδες εξαγριωμένοι στους δρόμους - Ανησυχία για την ασφάλεια των γυναικών
Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Πίτερ Μαγιάρ
Οι πυρηνικές δοκιμές, η βομβιστική επίθεση στο πλοίο της Greenpeace και η γαλλική εμπλοκή
Ο όρος στο συμβόλαιο αγοράς που μπορεί να μπλοκάρει τη μεταπώληση
Μερικοί βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στα οχήματά τους
Δεν χάνουν χρόνο οι Εργατικοί για τη διάδοχη κατάσταση στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ποιος έδωσε τις 500.000 λίρες
Τι αποκαλύπτουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι
Ποιοι είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.