- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Το Eurogroup αυξάνει την πίεση στην Ελλάδα»
Τι αναφέρουν τα γερμανικά μέσα για τη χθεσινή συνεδρίαση
«Το Eurogroup αυξάνει την πίεση στην Ελλάδα», «Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειες», «Ξανά καμία συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της», «Όσα είναι στο τραπέζι δεν αρκούν», είναι ορισμένοι από τους τίτλους των γερμανικών εφημερίδων για το χθεσινό Eurogroup.
Η Welt τονίζει την ανάγκη «να προχωρήσουν όλα γρήγορα» και προσθέτει ότι αυξάνεται η αγωνία σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να αφήσει τους Έλληνες να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα.
«Οι πιστωτές της Ελλάδας τής άσκησαν εκ νέου πίεση: χρήματα θα υπάρξουν μόνο όταν η Ελλάδα ολοκληρώσει επιτυχώς το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας» σημειώνει με τη σειρά της η Zeit. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τόσο ο Ντέισελμπλουμ όσο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθάρισαν ότι η Αθήνα θα πρέπει να υποβάλει περισσότερες προτάσεις και να περιγράψει πιο λεπτομερώς τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σκοπεύει να κάνει. Η Zeit σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε σε ένα πολιτικό μήνυμα το οποίο θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να την βοηθήσει και «κάτι τέτοιο δεν έγινε».
Η Handelsblatt από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι, αν και δεν υπήρξε χθες συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η Αθήνα θα μπορέσει να καταβάλει σήμερα μία δόση του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η Frankfurter Allgemeine διερωτάται αν ένα δημοψήφισμα είναι η λύση για την κρίση στην Ελλάδα και προσθέτει ότι, αν και ο Σόιμπλε συμφωνεί με το σχέδιο αυτό, ο Ντέισελμπλουμ εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο ενδέχεται να καθυστερήσει η καταβολή της βοήθειας προς την Αθήνα.
Σύντομα τα χρήματα της Ελλάδας θα τελειώσουν και όμως οι συζητήσεις μεταξύ του Eurogroup και της Αθήνας προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς, παρατηρεί το περιοδικό Spiegel και προσθέτει: «Ο Σόιμπλε έβαλε στο παιχνίδι ένα δημοψήφισμα, σαν να υπήρχε χρόνος για κάτι τέτοιο». Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να δεχθούν μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως η προστασία των πιο αδύναμων πολιτών, όμως σε αντιστάθμισμα επιθυμούν να λάβει κάποια μέτρα, όπως η φορολόγηση των πλουσίων.
Φωτοργαφία ΑΠΕ - EPA
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.