- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bαρκελώνη: «Είδαν το περιδέραιο με το Άστρο του Δαβίδ και μας έδιωξαν», καταγγέλλουν δύο γυναίκες
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Καταγγελία για αντισημιτική επίθεση σε σπα της Βαρκελώνης
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία βίντεο που καταγράφει επεισόδιο σε σπα της Βαρκελώνης, με δύο γυναίκες εβραϊκής καταγωγής να καταγγέλλουν ότι τους απαγορεύθηκε η είσοδος εξαιτίας του περιδέραιου με το Άστρο του Δαβίδ που φορούσαν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το περιστατικό σημειώθηκε σε σπα της Βαρκελώνης και έγινε γνωστό μέσα από βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Ισραηλινό συγγραφέα Χεν Μαζίγκ.
Οι δύο γυναίκες, Αμερικανίδες που ζουν στη Βαρκελώνη, επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο όταν, όπως υποστηρίζουν, εργαζόμενοι άρχισαν να τις ρωτούν αν είναι «σιωνίστριες», αφού προηγουμένως είχαν παρατηρήσει το εβραϊκό σύμβολο που φορούσαν.
Στο βίντεο ακούγεται γυναίκα που φέρεται να εργάζεται στο σπα να τις ρωτά επανειλημμένα αν είναι σιωνίστριες. Όταν μία από τις δύο απάντησε ότι η ερώτηση σχετίζεται ουσιαστικά με την εβραϊκή της ταυτότητα, ακολούθησε έντονη λογομαχία.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, εργαζόμενοι και παρευρισκόμενοι φαίνονται να ζητούν από τις δύο γυναίκες να αποχωρήσουν, ενώ ακούγονται συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Οι ίδιες υποστηρίζουν ότι απομακρύνθηκαν βίαια από τον χώρο και ότι δεν τους επετράπη να επιστρέψουν.
Σε άλλο σημείο του βίντεο, μία από τις γυναίκες ακούγεται να λέει ότι «μας έδιωξαν επειδή είμαστε Εβραίες», ενώ επιχειρεί να εξηγήσει το περιστατικό σε υπεύθυνο ασφαλείας έξω από το κατάστημα.
Σύμφωνα με τον Χεν Μαζίγκ, οι δύο γυναίκες κατέθεσαν επίσημη καταγγελία στην αστυνομία μετά το περιστατικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα ή αν η διεύθυνση του σπα έχει τοποθετηθεί δημόσια για τις καταγγελίες.
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι εντάσεις γύρω από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή έχουν οδηγήσει σε αύξηση περιστατικών που καταγγέλλονται ως αντισημιτικά ή ισλαμοφοβικά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Πηγή: NY Post
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.