- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τη ζωή τους έχασαν πέντε άνθρωποι από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Βίρενλινγκεν, μία κοινότητα 4.500 κατοίκων βορειοδυτικά της Ζυρίχης, στο βόρειο ελβετικό καντόνι του Άαργκαου. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του καντονιού, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για τον «τελικό απολογισμό». Στη συνέντευξη Τύπου, ο αστυνομικός διοικητής Μίχαελ Λόιτπολντ είπε πως η έρευνα προσανατολίζεται σ’ ένα οικογενειακό δράμα. «Απορρίψαμε το σενάριο της τρομοκρατίας» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν Ελβετοί.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο δράστης των πυροβολισμών είναι ένας 36χρονος Ελβετός, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε, όμως σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ο άνδρας δεν είχε άδεια οπλοφορίας και πυροβόλησε με ένα όπλο που δεν ήταν στρατιωτικό, διευκρίνισε η αστυνομία.
Ο άνδρας μετέβη αρχικά σε μία πρώτη κατοικία του συγκροτήματος όπου διαδραματίσθηκαν τα γεγονότα και σκότωσε εκεί δύο άνδρες, ηλικίας 58 και 32 ετών και μία 57χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για τα πεθερικά και τον κουνιάδο του δράστη. Στη συνέχεια πήγε σε ένα άλλο σπίτι και σκότωσε έναν 46χρονο άνδρα. Στο τέλος αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας κατοικούσε στο βορειοανατολικό καντόνι του Σβιτς και ζούσε χωρισμένος από τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Ήταν γνωστός στην αστυνομία για βίαιες ενέργειές του. Στις 2 Απριλίου 2015 είχε πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι του, όμως η αστυνομία δεν είχε βρει κανένα όπλο. Το 2015 η σύζυγός του και τα τρία παιδιά του είχαν βρει καταφύγιο σε ένα κοινωνικό ίδρυμα του καντονιού του Σβιτς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.