- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΓΔΜ: Αστυνομική επιχείρηση σε πόλη που ζουν Αλβανοί
Συγκεχυμένες πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες ή νεκρούς
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας της ΠΓΔΜ με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα στην αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβου με στόχο την εξουδετέρωση «ένοπλης ομάδας» που έχει εισβάλει στην πόλη από το Κόσοβο. Η αστυνομική επιχείρηση άρχισε στις 4 το πρωί, ενώ η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι θα ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία όταν αυτή ολοκληρωθεί.
Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα κατά της οποίας επιχειρεί η αστυνομία συνδέεται με την εισβολή ενόπλων Αλβανών σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε της ΠΓΔΜ, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο πριν από 20 ημέρες. Συγκεχυμένες είναι πληροφορίες ως προς τον αριθμό των τραυματιών από τις συγκρούσεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές τουλάχιστον 12 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων μερικοί σοβαρά και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Σκοπίων, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για νεκρούς.
Στην αλβανόφωνη συνοικία του Κουμάνοβο επικρατούν σκηνές χάους, με πυροβολισμούς από διάφορες μεριές και πυρκαγιές σε σπίτια, ενώ ο πληθυσμός της αλβανόφωνης συνοικίας της πόλης είναι έντρομος.
Το Κουμάνοβο είναι μία πόλη περίπου 80.000 κατοίκων, η οποία απέχει 40 χλμ. από τα Σκόπια και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία. Πριν από 20 ημέρες, η αστυνομία της ΠΓΔΜ είχε ανακοινώσει ότι περίπου σαράντα ένοπλοι Αλβανοί εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο και αφόπλισαν τους αστυνομικούς. Κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα είχαν δέσει με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και είχαν χτυπήσει ακόμη έναν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το σημείο.
ΦΩΤΟ: EPA, NAKE BATEV
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σe ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου σε πλήρη κλίμακα
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.