- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έγγραφο «ρήξης» από τον Βαρουφάκη
Η WSJ εκτιμά ότι ο Υπουργός προκαλεί ταραχή στους δανειστές
Δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας μοίρασε έγγραφο 36 σελίδων, που περιλαμβάνει τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις. Η WSJ σχολιάζει ότι το έγγραφο Βαρουφάκη έχει μπερδέψει τα τεχνικά κλιμάκια στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και των πιστωτών της. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία του Υπουργού διαφέρουν σημαντικά από αυτά που έχουν συζητηθεί στις τεχνικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες.

Υποστηρίζουν δε, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, «πως ο Γ. Βαρουφάκης συνεχίζει να περιπλέκει την πρόοδο προς μία συμφωνία χρηματοδότησης». Για παράδειγμα το έγγραφο προβλέπει ανάπτυξη μόλις 0,1% για το 2015 όταν η πρόβλεψη της Κομισιόν είναι για 0,5%.
Για το 2016, η έκθεση του κ. Βαρουφάκη αναμένει ανάπτυξη 2%, αρκετά κάτω από το 2,9% που προβλέπει η Κομισιόν.
«Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν φαίνεται να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τον κ. Τσίπρα» είπε άλλος αξιωματούχος προσθέτοντας πως δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιο βαθμό το έγγραφο αντιπροσωπεύει την θέση της κυβέρνησης.
Ένας από τους βασικούς τομείς στον οποίο οι αξιωματούχοι εντοπίζουν αρκετές διαφορές είναι η δημιουργία μίας bad bank, μίας «κακής τράπεζας» που θα συγκεντρώσει και θα εκκαθαρίσει τα προβληματικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών. «Φυσικά, η χρηματοδότηση της "bad bank" δεν αντιμετωπίζεται, μας είπε ότι θα μας στείλει τον λογαριασμό» σχολιάζει σκωπτικά ο αξιωματούχος.
Η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι το 36σέλιδο έγγραφο με τίτλο «Ανάκαμψη της Ελλάδας: Ένα σχέδιο» έχει περιέλθει εις γνώση της. Επικαλούμενη τέσσερις αξιωματούχους η εφημερίδα γράφει ότι το έγγραφο παρουσιάστηκε από τον Έλληνα υπουργό στους ομολόγους του στο Παρίσι και στη Ρώμη αλλά και σε αξιωματούχους των Βρυξελλών κατά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι παρά την πρόοδο των τελευταίων ημερών παραμένουν μεγάλες και ακανθώδεις διαφορές ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο γήπεδο πραγματοποιούνται εδώ και τρία χρόνια εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα κυκλοφορίας, εξαίροντας την πράξη του νεαρού
Πάνω από 100 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την πόλη, λέει ο υπουργός Εσωτερικών
Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη επίσης 80μελές Κομματικό Συμβούλιο και 15μελές Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το Πακιστάν επιχειρεί να μεσολαβήσει ξανά για τον τερματισμό του πολέμου
Ασκήσεις για τα παιδιά πώς να αντιδρούν σε συναγερμό για μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Πάνω από 1.000 οι νεκροί σε Κονγκό και Ουγκάντα
Νέες εκκενώσεις κοινοτήτων, συνολικά 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή - Το σχέδιο εκκένωσης είχε εκπονηθεί από το 2023
Ο οδηγός δυσκολευόταν να διατηρήσει το Bulldog στην πορεία του, θυμίζοντας σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης
Μπαράζ επικρίσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας - Επικίνδυνη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή
Εκτοξευτήρες πυραύλων και drones ξαναφτιάχνονται από την Τεχεράνη μετά τους βομβαρδισμούς
«Συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη δήμαρχος του Μάντσεστερ», απαντάει η αντιπολίτευση
Για κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες
Τρίτη επίθεση σε μια εβδομάδα στις μεγάλες αποθήκες της Wildberries
Νέο πακέτο δασμών σε πάνω από 80 εμπορικούς εταίρους - Έντονες διεθνείς αντιδράσεις
Εγκατέλειψαν άρον άρον δημοφιλή τουριστικό προορισμό
Ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, πλαστά έγγραφα και παρενόχληση μεταξύ άλλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.