- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είναι νεκρός ο «Τίμι»; - Μια νεκρή φάλαινα βρέθηκε σε νησάκι της Δανίας, ερευνούν αν είναι αυτός
Είχε παγιδευτεί επί 29 μέρες σε αβαθή νερά στη Βαλτική - Φαινόταν αποπροσανατολισμένη και άρρωστη
Δανία: Μια νεκρή φάλαινα που βρέθηκε σε ένα νησάκι ενδέχεται να είναι ο Τίμι που εξόκειλε στη Γερμανία
Οι αρχές της Δανίας ερευνούν αν η νεκρή φάλαινα που εντοπίστηκε κοντά σε ένα νησί της χώρας είναι ο Τίμι, η περιπετειώδης διάσωση του οποίου από την παραλία της Γερμανίας, όπου είχε εξοκείλει, συνάρπασε την υφήλιο.
Το νεαρό αρσενικό οδηγήθηκε, μέσω ενός φρεσκοσκεμμένου διαύλου, σε μια φορτηγίδα γεμάτη με νερό και από εκεί μεταφέρθηκε στη Βόρεια Θάλασσα. Την επιχείρηση χρηματοδότησαν δύο Γερμανοί επιχειρηματίες αφού η φάλαινα παγιδεύτηκε επί εβδομάδες στην παραλία Τιμεντόρφερ, από την οποία πήρε και το όνομά του.
Ορισμένοι ειδικοί ωστόσο διαφωνούσαν με την επιχείρηση, εκτιμώντας ότι θα ήταν προτιμότερο να κάνουν ευθανασία στη φάλαινα, ή να την αφήσουν να πεθάνει, γιατί φαινόταν αποπροσανατολισμένη και άρρωστη και θα αγχωνόταν υπερβολικά κατά τη μεταφορά της.
Σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας του Περιβάλλοντος της Δανίας, η μεγάπτερη φάλαινα που βρέθηκε νεκρή κοντά στο νησάκι Άνχολτ του πορθμού Κάτεγκατ, θα μπορούσε να είναι ο Τίμι. Έχουν συλλεχθεί ήδη δείγματα από το νεκρό θηλαστικό για να εξεταστούν. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα» είπε η εκπρόσωπος Ντόρτε Κοφόεντ, όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται για τον Τίμι.
Την Τετάρτη, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, το σκάφος είχε ήδη φτάσει σε δανικά ύδατα. Η φάλαινα, που έχει λάβει το παρατσούκλι «Timmy» από τα γερμανικά μέσα, εντοπίστηκε στις 3 Μαρτίου στη Βαλτική Θάλασσα, πολύ μακριά από το φυσικό της περιβάλλον στον Ατλαντικό Ωκεανό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.