Κοσμος

Φέρι μποτ Μαϊάμι – Αβάνα

Πρώτη φορά μετά το 1960

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96197-192925.jpg

Μαϊάμι Φλόριντα, ΗΠΑ – Αβάνα Κούβας αποκτούν ξανά ακτοπλοϊκή σύνδεση για πρώτη φορά μετά το 1960. Η έναρξη των δρομολογίων αναμένεται το φθινόπωρο.

Λεπτομερέστερα, τέσσερις εταιρίες στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν ότι πήραν άδεια από την αμερικάνικη κυβέρνηση να δρομολογήσουν φέρι μποτ από και προς την Κούβα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 χλμ. από τις ακτές των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μπροστά», δήλωσε η «United Americas Shipping Services» (ακτοπλοϊκή εταιρία με έδρα το Μαϊάμι), ενώ η «Havana Ferry Partners» χαιρέτισε την ιστορική εξέλιξη αυτή, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα.

Κούβα και ΗΠΑ είχαν τεταμένες σχέσεις για δεκαετίες, μετά την επικράτηση της επανάστασης του Φιντέλ Κάστρο το 1959 και τη σταδιακή εγκαθίδρυση καθεστώτος υπαρκτού σοσιαλισμού στο νησί, κατάσταση που επιδεινώθηκε  από τον περιρρέοντα Ψυχρό Πόλεμο. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχει επέλθει διπλωματική και οικονομική προσέγγιση, έχουν αρθεί οι κυρώσεις και ο Πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Κουβανό δικτάτορα κ. Ραούλ Κάστρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ