- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντομινίκ Πελικό κατηγορείται για βιασμό και δολοφονία 23χρονης μεσίτριας πριν από 35 χρόνια
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Ο Πελικό καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2024 σε κάθειρξη 20 ετών για τα εγκλήματα που διέπραξε από το 2011 μέχρι το 2020
Στην εκταφή των λειψάνων μιας 23χρονης μεσίτριας, που ενδέχεται να ήταν θύμα του Ντομινίκ Πελικό, προχώρησαν σήμερα οι γαλλικές αρχές, προκειμένου να ερευνήσουν ξανά την υπόθεση.
Η Ζιζέλ Πελικό αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά της σεξουαλικής βίας στην πολύκροτη δίκη του πρώην συζύγου της και των δεκάδων ανδρών που στρατολογούσε εκείνος για να την βιάσουν εν αγνοία της, αφού προηγουμένως την νάρκωνε.
Ο Πελικό καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2024 σε κάθειρξη 20 ετών για τα εγκλήματα που διέπραξε στο σπίτι της οικογένειας στο Μαζάν από το 2011 μέχρι το 2020.
Η εκταφή της νεαρής γυναίκας, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 1991, είχε ζητηθεί από τη δικηγόρο του Πελικό, την Μπεατρίς Ζαβαρό, αφού ο πελάτης της θεωρήθηκε ύποπτος για αυτήν την υπόθεση. Αρχικά το αίτημα απορρίφθηκε, όμως τον περασμένο Νοέμβριο το Εφετείο των Βερσαλλιών έδωσε το «πράσινο φως». Η εκταφή έγινε σήμερα, σε ένα κοιμητήριο στα νοτιοδυτικά προάστια του Παρισιού.
Η Ζαβαρό είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ελπίζει πως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας θα αθωώσουν τον πελάτη της.
«Ήταν αναμενόμενο, έγινε και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα», είπε από την πλευρά της η Φλοράνς Ροτ, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.
Η 23χρονη μεσίτρια βιάστηκε και δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες. Ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ, όμως άρχισαν να εγείρονται υποψίες σε βάρος του Ντομινίκ Πελικό αφού ο τελευταίος παραδέχτηκε εν μέρει την εμπλοκή του στην απόπειρα βιασμού μιας άλλης μεσίτριας, το 1999, επίσης στο Παρίσι. Οι δύο υποθέσεις παρουσίαζαν κάποιες ομοιότητες.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένονται σε μερικές εβδομάδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.