- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδονησία: Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για διακίνηση δράκων του Κομόντο
Τα ερπετά, τα οποία μπορεί να φτάσουν ως τα τρία μέτρα μήκος, απειλούνται με εξαφάνιση
Σε όλον τον κόσμο υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 3.400 δράκοι του Κομόντο
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ινδονησία για την ανάμειξή τους στη διακίνηση προς την Ταϊλάνδη δράκων του Κομόντο, ένα απειλούμενο είδος που ενδημεί σε νησιά του αρχιπελάγους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο στη Σουραμπάγια, στην ανατολική ακτή της νήσου Ιάβα της Ινδονησίας, καθώς αποβιβάζονταν από πλοίο έχοντας μαζί τους τρεις ζωντανούς δράκους του Κομόντο. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν τη σύλληψη των δύο υπόπτων, συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις.
Η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN) έχει κατατάξει τον δράκο του Κομόντο στα είδη υπό εξαφάνιση. Σε όλον τον κόσμο υπολογίζεται ότι υπάρχουν μόνον περίπου 3.400 δράκοι του Κομόντο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράκοι του Κομόντο προέρχονταν από κάποιους «προμηθευτές ή κυνηγούς» στην ινδονησιακή επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα, όπου οι μεγαλύτερες σαύρες στον κόσμο ζουν σε μερικά μικρά νησιά.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι αγόρασαν τα ερπετά δίνοντας 5,5 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 272 ευρώ) για το καθένα και ότι τα μεταπώλησαν έξι φορές πιο ακριβά για να τα αποστείλουν στην Ταϊλάνδη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτοί φέρεται να έχουν πωλήσει τουλάχιστον 20 δράκους του Κομόντο από τον Ιανουάριο του 2025, βγάζοντας περίπου 28.000 ευρώ.
Σε αυτούς μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης μέχρι πέντε χρόνια και πρόστιμο.
Οι δράκοι του Κομόντο, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν ως τα τρία μέτρα μήκος και τα 90 κιλά, απειλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και από την κλιματική αλλαγή που καταστρέφει το ενδιαίτημά τους.
Οι λαθροθήρες τους αιχμαλωτίζουν για να τους πωλήσουν ως κατοικίδια ή για την έκθεσή τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.