- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δύο συλλήψεις στην Αγιά Σοφιά τη Μεγάλη Πέμπτη επειδή ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία
Η σημαία ήταν βυζαντινή με σχήμα δικέφαλου αετού
Μετά την προσαγωγή τους, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και, στις 11 Απριλίου, προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της «υποκίνησης μίσους και εχθρότητας»
Δύο άτομα, ηλικίας 42 και 35 χρονών, ξετύλιξαν ελληνική σημαία, η οποία έφερε σταυρό στη μέση της, εντός της Αγίας Σοφίας, καταγράφοντας την ενέργειά τους σε βίντεο.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, 9 Απριλίου, στις 15:20, στην Αγία Σοφία και το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, η σημαία αναγνωρίστηκε ως βυζαντινή σημαία με σχήμα δικέφαλου αετού και τις λέξεις «Γίνε Ορθόδοξος ή πέθανε».
Ayasofya'da skandal görüntüler! "Ya Ortodoks ol ya da öl" https://t.co/bUvwtv9BQ1
— BURSA5N1K (@5n1keditor) April 14, 2026
Αμέσως μετά, κατά πληροφορίες, η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε έρευνα για τον εντοπισμό των δύο ατόμων και τους συνέλαβε σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν, στη συνοικία Μπαλάτ του δήμου Φατίχ.
Μετά την προσαγωγή τους και την ολοκλήρωση της αυτόφωρης διαδικασίας, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης και, στις 11 Απριλίου, προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της «υποκίνησης μίσους και εχθρότητας ή προσβολής του κοινού», σύμφωνα με το τουρκικό νομικό πλαίσιο.
Η Αγία Σοφία αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας, ενώ η μετατροπή της σε τζαμί έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα και διεθνώς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.