- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζεται η δίκη Νετανιάχου για διαφθορά μετά την κατάπαυση πυρός με το Ιράν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορείται για δωροδοκία, απάτη και απιστία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ζητά επανειλημμένα από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ να απονείμει χάρη στον Νετανιάχου
Η μακροχρόνια δίκη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά θα συνεχιστεί την Κυριακή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του δικαστηρίου, ώρες αφότου το Ισραήλ ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί λόγω του πολέμου της χώρας με το Ιράν.
Ο Νετανιάχου, ο πρώτος εν ενεργεία Ισραηλινός πρωθυπουργός που κατηγορείται για έγκλημα, αρνείται τις κατηγορίες για δωροδοκία, απάτη και απιστία που απαγγέλθηκαν το 2019 έπειτα από χρόνια ερευνών.
«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επαναφορά λειτουργίας του δικαστικού συστήματος, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων, προσθέτοντας ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Κυριακής και Τετάρτης.
Η δίκη του, η οποία ξεκίνησε το 2020 και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινές φυλάκισης, έχει αναβληθεί επανειλημμένα λόγω των επίσημων υποχρεώσεών του, χωρίς να διαφαίνεται ημερομηνία λήξης της δίκης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ζητά επανειλημμένα από τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ να απονείμει χάρη στον Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι οι τακτικές εμφανίσεις στο δικαστήριο έχουν αντίκτυπο στην ικανότητά του να εκτελεί τα καθήκοντά του.
Το γραφείο του Χέρτσογκ έχει δηλώσει ότι το τμήμα απονομής χάριτος του υπουργείου Δικαιοσύνης θα συγκεντρώσει γνωμοδοτήσεις για να τις υποβάλει στον νομικό σύμβουλο του προέδρου, ο οποίος θα διατυπώσει μια εισήγηση, σύμφωνα με την πάγια πρακτική.
Χάρες συνήθως δεν δίνονται ενώ συνεχίζεται μια δίκη.
Η Ισλαμική Δημοκρατία άρχισε να εκτοξεύει προς το Ισραήλ βαλλιστικούς πυραύλους και drone μετά την έναρξη του πολέμου των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με κλειστά σχολεία και χώρους εργασίας, ήρθη χθες το βράδυ, καθώς δεν είχαν αναφερθεί εισερχόμενοι ιρανικοί πύραυλοι από τις 3 τα ξημερώματα, μετά τη συμφωνία εκεχειρίας. Η τελευταία παραμένει εύθραυστη, μετά τις σφοδρές, πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο χθες.
Το Ισραήλ αναμένεται να διεξαγάγει βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο, τις οποίες ο συνασπισμός του Νετανιάχου, είναι πιθανό να χάσει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.