- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δανοί στρατιώτες θα ανατίναζαν αεροδρόμια στη Γροιλανδία για να εμποδίσουν μια αμερικανική εισβολή
Υπό τον φόβο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εισβάλει στο νησί της Αρκτικής
Δανοί στρατιώτες θα ανατίναζαν αεροδρόμια στη Γροιλανδία για να εμποδίσουν μια αμερικανική εισβολή
Η Δανία ήταν έτοιμη να ανατινάξει αεροδρόμια για να σταματήσει μια ενδεχόμενη εισβολή των ΗΠΑ στη Γροιλανδία, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της χώρας, το BBC και πολλές έγκυρες εφημερίδες.
Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Δανίας, τον DR, Δανοί στρατιώτες που μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Γροιλανδία τον Ιανουάριο ήταν προετοιμασμένοι να ανατινάξουν βασικούς διαδρόμους αεροδρομίων, υπό τον φόβο ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εισβάλει στο νησί της Αρκτικής.
Επικαλούμενος πηγές από την κυβέρνηση και τον στρατό της Δανίας, καθώς και από Ευρωπαίους συμμάχους, ο DR αναφέρει ότι μεταφέρθηκαν επίσης αποθέματα αίματος για την περίθαλψη τραυματιών σε περίπτωση συγκρούσεων.
Η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν αργότερα το ρεπορτάζ. Το Υπουργείο Άμυνας της Δανίας δήλωσε στο BBC ότι «δεν θα κάνει κανένα σχόλιο». Ένας ανώτερος Δανός στρατιωτικός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο BBC ότι ελάχιστα άτομα είχαν ενημερωθεί για την επιχείρηση, για λόγους ασφαλείας.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Δανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και το ζήτημα της Γροιλανδίας —ενός ημιαυτόνομου τμήματος της Δανίας— έχει διχάσει βαθιά την Ουάσιγκτον και τους Ευρωπαίους συμμάχους της. Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα ήθελε να προσαρτήσει τη Γροιλανδία κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής θητείας του. Οι ηγέτες της Γροιλανδίας και της Δανία έχουν απορρίψει επανειλημμένα τα αιτήματά του για την απόκτηση του νησιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.