- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώην αστυνομικός μηνύει τη Scotland Yard γιατί...απέκτησε φοβία στα αστυνομικά τμήματα
Yποστηρίζει ότι πολυετής έκθεσή της σε υποθέσεις κακοποίησης παιδιών της προκάλεσε σοβαρή ψυχική βλάβη
Πρώην αστυνομικός μηνύει τη Scotland Yard για £1 εκατ.: «Απέκτησα φοβία για τα αστυνομικά τμήματα»
Αγωγή ύψους 1 εκατ. λιρών κατά της Scotland Yard κατέθεσε πρώην αστυνομικός, υποστηρίζοντας ότι η πολυετής έκθεσή της σε υποθέσεις κακοποίησης παιδιών της προκάλεσε σοβαρή ψυχική βλάβη και μετατραυματικό στρες.
Η Κίρστι Κόι-Μάρτιν, 52 ετών, κατέθεσε στο Κεντρικό Δικαστήριο του Λονδίνου ότι η καριέρα της στην αστυνομία ουσιαστικά τερματίστηκε όταν εμφάνισε PTSD, το οποίο –όπως υποστηρίζει– ενεργοποιήθηκε ακόμη και από καθημερινά εργασιακά ερεθίσματα. Μεταξύ αυτών, ανέφερε ότι υπέστη κρίσεις πανικού όταν της ζητήθηκε να επισκεφθεί αστυνομικό τμήμα, ενώ ακόμη και έγγραφα με λογότυπα που παρέπεμπαν σε παιδιά λειτουργούσαν ως «εκλυτικοί παράγοντες».
Η Κόι-Μάρτιν εντάχθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία το 1997 και εργάστηκε σε τμήματα κακοποίησης παιδιών και σεξουαλικών εγκλημάτων από το 2005 έως το 2016. Σύμφωνα με την αγωγή, η συνεχής έκθεσή της σε σκηνές κακοποίησης και θανάτου παιδιών είχε «καταστροφικές» συνέπειες για την ψυχική της υγεία. Αν και απομακρύνθηκε από τις συγκεκριμένες υποθέσεις το 2016, η κατάσταση –όπως ισχυρίζεται– επιδεινώθηκε τα επόμενα χρόνια, οδηγώντας την τελικά σε πρόωρη αποχώρηση λόγω ασθένειας το 2023.
Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η αστυνομία παρέβη το καθήκον φροντίδας που είχε ως εργοδότης, καθώς όφειλε να γνωρίζει τον αυξημένο κίνδυνο ψυχικής βλάβης από τέτοιου είδους καθήκοντα και να λάβει επαρκή προληπτικά μέτρα. Όπως σημειώνουν, το εργασιακό περιβάλλον ήταν «εκ φύσεως προβλέψιμο» ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή ψυχιατρική βλάβη.
Από την πλευρά της, η Scotland Yard δηλώνει ότι θα αμφισβητήσει σθεναρά την αγωγή. Οι νομικοί της εκπρόσωποι χαρακτηρίζουν «απίστευτο» τον ισχυρισμό ότι εν ενεργεία αστυνομικός δεν θα έπρεπε να καλείται να επισκέπτεται αστυνομικά τμήματα, ενώ υποστηρίζουν ότι η ενάγουσα δεν είχε διατυπώσει παράπονα για υπερβολικό στρες κατά τα χρόνια που υπηρετούσε στις συγκεκριμένες μονάδες.
Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε προδικαστικό στάδιο και αναμένεται να οδηγηθεί σε πλήρη δίκη, εφόσον δεν υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Πηγή: The Times
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχές αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες, μόνο αν θεωρηθούν «δημόσιο βάρος»
Ο Ζακ Μορέτι προφυλακίστηκε ενώ είναι άγνωστο αν η Τζέσικα Μορέτι έχει πάρει εξιτήριο
Οι πρώτες ώρες αιχμαλωσίας του διαβόητου ναρκοβαρόνου
Κατά την ελεύθερη πτώση ο 31χρονος ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε τα 500 χλμ/ώρα
Ο γηραιότερος εν ενεργεία μονάρχης στην Ευρώπη πάσχει από αιμολυτική αναιμία
Οι άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές
Ο ιρανικός ενεργειακός τομέας έχει πληγεί σκληρά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Σίγουρη η Ουάσιγκτον ότι ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Μία καθημερινή σκηνή σε ένα ασυνήθιστο μέρος
Σαν έφηβος φαίνεται να συμπεριφέρεται τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά
Τα πλήγματα αυτά έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια
Βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του
Προειδοποιεί για 300.000 νέους Ρώσους στρατιώτες
Όλα τα μέλη της Βουλής και το ένα τρίτο των γερουσιαστών θα διεκδικήσουν επανεκλογή τον Νοέμβριο
O πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ αρνήθηκε την «κακή συμφωνία» για το εμπόριο που προτάθηκε από την Ουάσινγκτον
Αν και άντεξε στον χρόνο, το Giant’s Causeway κινδυνεύει από τα «κύματα» των επισκεπτών
Τρεις ώρες οι γονείς προσπαθούσαν να πείσουν τον νεαρό να μην αυτοκτονήσει
Η Ρωσία θα απαντήσει πλήττοντας «τους πιο ευαίσθητους οικονομικούς τομείς» της Ουκρανίας
Οι λουόμενοι συνέλαβαν και παρέδωσαν τον ύποπτο στην αστυνομία
Αν και η γυναίκα δεν υπέβαλε καταγγελία εναντίον του, το δικαστήριο τον έθεσε υπό εποπτεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.