- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Τραμπ επιτίθεται στους New York Times για κακή δημοσκόπηση και απειλεί με επέκταση αγωγής
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Ο Τραμπ καταγγέλλει αρνητική δημοσκόπηση, απειλεί με νομικές κινήσεις και εξαπολύει νέες προσωπικές επιθέσεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε δημόσια στους New York Times μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης που τον εμφανίζει με δυσμενή ευρήματα. Η έρευνα διεξήχθη από το Siena Research Institute και, σύμφωνα με τον ίδιο, θα προστεθεί στη μήνυση που έχει ήδη καταθέσει κατά της εφημερίδας.
Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ χαρακτήρισε τη δημοσκόπηση «εξαιρετικά αρνητική» και έκανε λόγο για «ριζοσπαστικής αριστεράς ψέματα», υποστηρίζοντας ότι οι New York Times πρέπει να λογοδοτήσουν. Υπενθυμίζεται ότι έχει καταθέσει αγωγή συκοφαντικής δυσφήμισης ύψους 15 δισ. δολαρίων σε βάρος της εφημερίδας, τριών δημοσιογράφων της και ενός εκδοτικού οίκου.
Τραμπ: Δημοσκοπήσεις ως «εγκληματικές ενέργειες» και απειλές για νομικές κινήσεις
Με αφορμή τη δημοσίευση, ο πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των δημοσκοπήσεων γενικότερα, χαρακτηρίζοντάς τες «ψευδείς και δόλιες» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν «εγκληματικές ενέργειες». Σε σειρά αναρτήσεων, καταφέρθηκε επίσης εναντίον εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων, δηλώνοντας πως θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν» για να σταματήσει αυτό που αποκάλεσε «απάτη των δημοσκοπήσεων».
«Ανισόρροπο ζώο» ο Τζακ Σμιθ με φόντο το Κογκρέσο
Την ίδια ημέρα, ο Τραμπ επιτέθηκε λεκτικά στον πρώην ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, τον οποίο χαρακτήρισε «ανισόρροπο ζώο», την ώρα που εκείνος κατέθετε ενώπιον του Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ο Σμιθ επανέλαβε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιχείρησε παράνομα να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.
Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ υποστήριξε ότι στον Σμιθ «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να ασκεί τη δικηγορία», καλώντας την υπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει τις ενέργειές του. Επανέλαβε δε ότι οι ποινικές διώξεις σε βάρος του —οι οποίες ανεστάλησαν μετά την εκλογή του το 2024— αποτελούσαν «απάτη» που, κατά τον ίδιο, ενορχηστρώθηκε από τους Δημοκρατικούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.