- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: «Ο Ερφάν Ζολτανί ζει και τον επισκέφτηκε η οικογένεια του στη φυλακή»
Η ανάρτηση ΜΚΟ για τον 26χρονο - Τι αναφέρουν δημοσιεύματα από το Ισραήλ
Ιράν: «Ο Ερφάν Ζολτανί ζει και τον επισκέφτηκε η οικογένεια του στη φυλακή»
Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το εάν ο Ερφάν Σολτανί είναι ζωντανός, η ΜΚΟ Hengaw σε ανάρτησή της αποκαλύπτει πως ο 26χρονος είναι ζωντανός και σήμερα είχε επίσκεψη από την οικογένειά του στις φυλακές όπου κρατείται.
Μετά την σύλληψή του από τις αρχές του Ιράν την περασμένη Τετάρτη (14.01.2026) αρκετός κόσμος ειδικά στα social media προσπαθούσε να μάθει αν τελικά επέζησε ο Ερφάν Σολτανί, με δημοσιεύματα από το Ισραήλ να κάνουν λόγο πως είναι νεκρός.
Τελικά, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση «Hengaw», η οικογένεια του Ερφάν Σολτανί τον επισκέφτηκε σήμερα (18.01.2026) για σύντομο χρονικό διάστημα.
Η ανάρτηση της Hengaw:
«Ζωντανός και σε σταθερή κατάσταση ο Ερφάν Σολτανί μετά από φόβους επικείμενης εκτέλεσης. Η Hengaw Organization for Human Rights έμαθε ότι η οικογένεια του έλαβε άδεια για μια σύντομη δια ζώσης επίσκεψη μαζί του σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, και επιβεβαίωσε ότι ζει και ότι βρίσκεται σε σταθερή φυσική κατάσταση.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από ημέρες έντονης αγωνίας για την τύχη του 26χρονου. Ο Ερφάν Σολτανί, από το Φαρντίς του Καράτζ, συνελήφθη την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, κατά τη διάρκεια δημόσιων διαδηλώσεων στο Καράτζ.
Λίγες ημέρες αργότερα, οι αρχές ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι έπρεπε να παρουσιαστεί στη φυλακή την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026 για μια τελευταία επίσκεψη πριν από την εκτέλεσή του – ένδειξη που ερμηνεύθηκε ως σαφής προαναγγελία επικείμενης θανατικής ποινής.
Η εκτέλεση, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ αξιωματούχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν αρνήθηκαν στη συνέχεια ότι είχε εκδοθεί θανατική καταδίκη εις βάρος του.
Μέχρι τη σημερινή σύντομη επίσκεψη, η οικογένεια δεν είχε καμία άμεση ή επίσημη επιβεβαίωση ότι ο Ερφάν Σολτανί βρισκόταν ακόμη στη ζωή».
EXCLUSIVE – Hengaw
— Hengaw Organization for Human Rights (@Hengaw_English) January 18, 2026
Hengaw has learned that the family of Erfan Soltani has been granted a brief in-person visit with him today, Sunday, January 18, 2026, and has confirmed that he is currently alive and in stable physical condition.
This development comes after days of extreme… pic.twitter.com/kwcSHVeVMG
Ποια είναι η «Hengaw»
Η μη κυβερνητική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Hengaw» εργάζεται για την αναφορά και την ενημέρωση σχετικά με τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, με έμφαση τις κουρδικές κοινότητες αλλά και σε εξειδικευμένους τομείς όπως οι εθνοτικές, θρησκευτικές, πολιτικές, σεξουαλικές και έμφυλες μειονότητες.
Η ΜΚΟ συλλέγει πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, καταγράφει και αρχειοθετεί τεκμηριωμένα εγκλήματα και συμβάλλει στη νομική διαδικασία σε αυτούς τους τομείς, με στόχο την επίτευξη προτύπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιρανική κοινωνία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.