- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άφαντα τα κοσμήματα του Λούβρου τρεις μήνες μετά τη ληστεία - Βγήκαν εκτός Γαλλίας;
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Άφαντα τα κοσμήματα του Λούβρου τρεις μήνες μετά τη ληστεία - Βγήκαν εκτός Γαλλίας;
Οι Γάλλοι ερευνητές παραμένουν αποφασισμένοι να εντοπίσουν τα αυτοκρατορικά κοσμήματα που εκλάπησαν από το Μουσείο του Λούβρου τον Οκτώβριο, δήλωσε εισαγγελέας στο AFP. Η αστυνομία θεωρεί ότι έχει συλλάβει και τους τέσσερις δράστες της ληστείας της 19ης Οκτωβρίου, κατά την οποία αφαιρέθηκαν κοσμήματα αξίας περίπου 102 εκατομμυρίων δολαρίων από το παγκοσμίου φήμης μουσείο.
«Οι ανακρίσεις δεν έχουν αποφέρει νέα στοιχεία για την έρευνα», δήλωσε αυτή την εβδομάδα η επικεφαλής εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκιό, τρεις μήνες μετά τη ληστεία που έγινε μέρα μεσημέρι. Τόνισε, ωστόσο, ότι η υπόθεση παραμένει ύψιστης προτεραιότητας: «Ο βασικός μας στόχος εξακολουθεί να είναι η ανάκτηση των κοσμημάτων».
Το πρωί εκείνης της Κυριακής του Οκτωβρίου, οι δράστες στάθμευσαν ένα φορτηγό μεταφορών με αναδιπλούμενη σκάλα κάτω από την Αίθουσα του Απόλλωνα του Λούβρου, όπου φυλάσσονται τα γαλλικά κοσμήματα του Στέμματος. Δύο από αυτούς ανέβηκαν τη σκάλα, έσπασαν ένα παράθυρο και χρησιμοποίησαν γωνιακούς τροχούς για να κόψουν τις γυάλινες προθήκες που περιείχαν τους θησαυρούς, ενώ οι άλλοι δύο περίμεναν από κάτω, σύμφωνα με τις αρχές.
Στη συνέχεια διέφυγαν με σκούτερ, ρίχνοντας κατά τη βιασύνη τους ένα στέμμα διακοσμημένο με διαμάντια και σμαράγδια. Ωστόσο, οκτώ ακόμη κοσμήματα παραμένουν άφαντα, μεταξύ των οποίων ένα περιδέραιο με σμαράγδια και διαμάντια που είχε χαρίσει ο Ναπολέων Α΄ στη δεύτερη σύζυγό του, αυτοκράτειρα Μαρία-Λουίζα.
Η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι ερευνητές διατηρούν ανοιχτό το ενδεχόμενο για το πού μπορεί να βρίσκονται τα κλοπιμαία. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι τα κοσμήματα έχουν περάσει τα σύνορα», δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο πως «όλα είναι πιθανά». Οι ντετέκτιβ αξιοποίησαν επαφές με «ενδιάμεσους στον χώρο της τέχνης, και σε διεθνές επίπεδο», καθώς προχωρούσαν την έρευνα. Όπως σημείωσε, υπάρχουν δίκτυα που μπορούν να δίνουν προειδοποιητικά σήματα για αποδέκτες κλεμμένων αγαθών, ακόμη και στο εξωτερικό.
Όποιος παραδώσει τα κοσμήματα θα μπορούσε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο δικαστήριο, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί «έμπρακτη μεταμέλεια», σύμφωνα με την εισαγγελέα. Παράλληλα, μια πέμπτη ύποπτη, 38 ετών και σύντροφος ενός από τους άνδρες, έχει κατηγορηθεί για συνέργεια, αλλά αφέθηκε ελεύθερη υπό δικαστική εποπτεία εν αναμονή της δίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.