Επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή κάθειρξης σε 20χρονο στην Κροατία - Η επίθεση της 20ης Δεκεμβρίου 2024
Η επίθεση που προκάλεσε σοκ στη χώρα
Επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή κάθειρξης σε 20χρονο στην Κροατία - Η επίθεση της 20ής Δεκεμβρίου 2024
Ένας 20χρονος Κροάτης καταδικάσθηκε σήμερα σε κάθειρξη 50 ετών, τη μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στη χώρα, επειδή στα τέλη του 2024 σκότωσε ένα μαθητή και τραυμάτισε τρεις άλλους, καθώς και μια δασκάλα, σε δημοτικό σχολείο του Ζάγκρεμπ, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
«Οι δικαστές κήρυξαν ένοχο τον κατηγορούμενο και επέβαλαν την πιο αυστηρή ποινή που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 50 ετών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του περιφερειακού δικαστηρίου του Ζάγκρεμπ, ο Κρέσιμιρ Ντέβτσιτς, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Η μέγιστη ποινή των 50 ετών κάθειρξης σπάνια επιβάλλεται από την κροατική δικαιοσύνη. Η επίθεση αυτή, που διαπράχθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2024 σε σχολείο της συνοικίας Πρέτσκο, κοντά στο κέντρο της κροατικής πρωτεύουσας, είχε προκαλέσει σοκ στη χώρα.
Οπλισμένος μ' ένα μαχαίρι, ο δράστης, πρώην μαθητής αυτού του σχολείου, μπήκε μέσα στο σχολικό κτίριο και μαχαίρωσε τέσσερις μαθητές, ένας από τους οποίους, ηλικίας επτά ετών, υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του. Μια δασκάλα τραυματίσθηκε επίσης.
BREAKING: A teenager has injured a teacher and several students in a knife attack in the Croatian capital on Friday, police have said.
— Sky News (@SkyNews) December 20, 2024
🔗 Read more https://t.co/yLUfVVF60P
Ο δράστης, ηλικίας τότε 19 ετών, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.
«Δεδομένης (...) της βιαιότητας της εκτέλεσης του εγκλήματος, με ένα μαχαίρι, των πολλαπλών τραυμάτων που κατάφερε στα θύματα, οι δικαστές έκριναν ότι μόνο η πιο αυστηρή ποινή, 50 ετών κάθειρξης, μπορεί να έχει το αποτέλεσμα της πρόληψης», εξήγησε ο Ντέβτσιτς.
Στην Κροατία δεν είχε σημειωθεί μέχρι τότε τέτοιο περιστατικό σε σχολικό ίδρυμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.