- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή κάθειρξης σε 20χρονο στην Κροατία - Η επίθεση της 20ης Δεκεμβρίου 2024
Η επίθεση που προκάλεσε σοκ στη χώρα
Επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή κάθειρξης σε 20χρονο στην Κροατία - Η επίθεση της 20ής Δεκεμβρίου 2024
Ένας 20χρονος Κροάτης καταδικάσθηκε σήμερα σε κάθειρξη 50 ετών, τη μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στη χώρα, επειδή στα τέλη του 2024 σκότωσε ένα μαθητή και τραυμάτισε τρεις άλλους, καθώς και μια δασκάλα, σε δημοτικό σχολείο του Ζάγκρεμπ, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
«Οι δικαστές κήρυξαν ένοχο τον κατηγορούμενο και επέβαλαν την πιο αυστηρή ποινή που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 50 ετών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του περιφερειακού δικαστηρίου του Ζάγκρεμπ, ο Κρέσιμιρ Ντέβτσιτς, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Η μέγιστη ποινή των 50 ετών κάθειρξης σπάνια επιβάλλεται από την κροατική δικαιοσύνη. Η επίθεση αυτή, που διαπράχθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2024 σε σχολείο της συνοικίας Πρέτσκο, κοντά στο κέντρο της κροατικής πρωτεύουσας, είχε προκαλέσει σοκ στη χώρα.
Οπλισμένος μ' ένα μαχαίρι, ο δράστης, πρώην μαθητής αυτού του σχολείου, μπήκε μέσα στο σχολικό κτίριο και μαχαίρωσε τέσσερις μαθητές, ένας από τους οποίους, ηλικίας επτά ετών, υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του. Μια δασκάλα τραυματίσθηκε επίσης.
BREAKING: A teenager has injured a teacher and several students in a knife attack in the Croatian capital on Friday, police have said.
— Sky News (@SkyNews) December 20, 2024
🔗 Read more https://t.co/yLUfVVF60P
Ο δράστης, ηλικίας τότε 19 ετών, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.
«Δεδομένης (...) της βιαιότητας της εκτέλεσης του εγκλήματος, με ένα μαχαίρι, των πολλαπλών τραυμάτων που κατάφερε στα θύματα, οι δικαστές έκριναν ότι μόνο η πιο αυστηρή ποινή, 50 ετών κάθειρξης, μπορεί να έχει το αποτέλεσμα της πρόληψης», εξήγησε ο Ντέβτσιτς.
Στην Κροατία δεν είχε σημειωθεί μέχρι τότε τέτοιο περιστατικό σε σχολικό ίδρυμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.