- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μπριζίτ Μακρόν: «Ιδιωτικά, μπορώ να είμαι ο εαυτός μου», λέει για το σχόλιο κατά ακτιβιστριών
Τις είχε αποκαλέσει «βρωμιάρες σκύλες»
Η Μπριζίτ Μακρόν απαντά για το σχόλιο κατά ακτιβιστριών που προκάλεσε αντιδράσεις
Η Μπριζίτ Μακρόν σε δήλωσή της στο Brut έδωσε την απάντησή της για το «ηλίθιες σκύλες» που είπε αναφερόμενη σε φεμινίστριες ακτιβίστριες. Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας δήλωσε ότι λυπάται αν προσέβαλε κάποιες γυναίκες.
«Λυπάμαι αν πλήγωσα τις γυναίκες που ήταν θύματα. Αυτές και μόνο αυτές σκέφτομαι», δήλωσε η Μπριζίτ Μακρόν, πριν προσθέσει ότι τα σχόλιά της ήταν ιδιωτικά και απευθύνονταν σε «τέσσερα άτομα». Οταν ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για όσα είπε στο περιθώριο μιας παράστασης του κωμικού Αρί Αμπιτάν, απάντησε: «Δεν μπορώ να μετανιώσω που μίλησα. Είμαι πράγματι η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά είμαι πρώτα και κύρια ο εαυτός μου. Ετσι, όταν είμαι ιδιωτικά, μπορώ να εκφραστώ με έναν εντελώς ακατάλληλο τρόπο».
Η φράση της Μπριζίτ Μακρόν που σχολιάστηκε
Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν έκανε αυτά τα σχόλια στις αρχές Δεκεμβρίου, αναφερόμενη σε φεμινίστριες ακτιβίστριες που είχαν διακόψει μια παράσταση του Αρί Αμπιτάν, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό, αλλά τελικά αθωώθηκε. Τα λόγια της Μπριζίτ Μακρόν καταγράφηκαν σε βίντεο και δημοσιεύθηκαν από την ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου περιοδικού Public.
Ενώ βρισκόταν στα παρασκήνια με τον καλλιτέχνη, η Μπριζίτ Μακρόν είπε ότι ήθελε να αντιμετωπίσει τον «φόβο» του μετά τα περιστατικά που είχαν διαταράξει την παράστασή του. «Έπρεπε να τον καθησυχάσω. Ήθελα να τον καθησυχάσω, σίγουρα αδέξια, αλλά δεν είχα άλλα λόγια στη διάθεσή μου εκείνη τη στιγμή. Είναι δικαίωμά μου να μιλάω και δικαίωμά μου να σκέφτομαι».
Τέσσερις ακτιβίστριες από τη φεμινιστική συλλογικότητα #NousToutes, φορώντας μάσκες με την εικόνα του Αρί Αμπιτάν και τη λέξη «βιαστής», διέκοψαν την παράστασή του στις 6 Δεκεμβρίου στο διάσημο καμπαρέ Φολί Μπερζέρ, φωνάζοντας «Αμπιτάν βιαστής». Το σχόλιο της Μπριζίτ Μακρόν πυροδότησε κύμα υποστήριξης για τις φεμινίστριες ακτιβίστριες, με πολλές ηθοποιούς και διασημότητες να δημοσιεύουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας: «Είμαι κι εγώ σκύλα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.