- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με στίχους των Oasis ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ καλεί τους Βρετανούς να αφήσουν πίσω το Brexit
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
«Don't look back in anger»: Με στίχους των Oasis ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ καλεί τους Βρετανούς να αφήσουν πίσω το Brexit και να ανοικοδομήσουν τους δεσμούς με την Ευρώπη
Ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προέτρεψε σήμερα τους Βρετανούς να αφήσουν πίσω τους το Brexit και να επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση των δεσμών με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας στίχους του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Oasis για να πει στους βουλευτές: «Don't look back in anger» (Μην κοιτάς πίσω στο θυμό).
Ο Σταϊνμάιερ απευθυνόταν σε μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης Γερμανού προέδρου εδώ και 27 χρόνια, ένα τριήμερο ταξίδι που ξεκίνησε χθες, Τετάρτη, όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν τον αρχηγό του γερμανικού κράτους και τη σύζυγό του Έλκε Μπούντενμπεντερ στο Κάστρο του Ουίνδσορ προσφέροντάς τους μια βόλτα με τη βασιλική άμαξα και παραθέτοντας επίσημο δείπνο.
«Το Brexit άλλαξε τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ. «Υπήρχε ένα αίσθημα αβεβαιότητας· ωστόσο, αποφασίσαμε να μην μείνουμε κολλημένοι σε αυτά τα συναισθήματα», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ζητώντας ρεαλισμό και μια «νέα βάση» στις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ το 2020, ο Σταϊνμάιερ τόνισε ότι οι στενότεροι δεσμοί θα διευκολύνουν τις εξαγωγές για τις εταιρείες, θα μειώσουν το κόστος για τους καταναλωτές και θα ωφελήσουν τους ανθρώπους και για τις δύο πλευρές της Μάγχης.
«Μην κοιτάτε πίσω στον θυμό... Μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε. Κοιτάξτε μπροστά με ρεαλισμό και προχωρήστε», είπε ο Γερμανός πρόεδρος, χρησιμοποιώντας τους στίχους του συγκροτήματος Oasis για να υπογραμμίσει την έκκλησή του προς τη Βρετανία και την ΕΕ να επικεντρωθούν στη μελλοντική συνεργασία και όχι στις παρελθοντικές διαιρέσεις.
Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος και η σύζυγός του κατέθεσαν λουλούδια στον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ και είδαν το Βασιλικό Έλκηθρο, σχεδιασμένο από τον Γερμανό σύζυγο της βασίλισσας Βικτωρίας, πρίγκιπα Αλβέρτο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.