- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ουκρανία συμφώνησε με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
Εκκρεμούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας
Η Ουκρανία συμφώνησε με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
Η Ουκρανία συμφώνησε με την ειρηνευτική πρόταση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε κυβερνητική πηγή στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όπως μεταδίδει το Skynews.
«Οι Ουκρανοί συμφώνησαν στην ειρηνευτική συμφωνία», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, αλλά συμφώνησαν σε μια ειρηνευτική συμφωνία» σημείωσε.
Η είδηση έρχεται την ώρα που ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, Νταν Ντρίσκολ, βρισκεται στο Αμπού Ντάμπι για να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους, όπως δήλωσαν στο CBS News δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι και δύο διπλωματικές πηγές που δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημόσια. Πέμπτη πηγή με γνώση των συνομιλιών επιβεβαίωσε επίσης την παρουσία του Ντρίσκολ στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τη Ρωσία σχετικά με όσα συμφωνήθηκαν στο Αμπού Ντάμπι.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι, παρόλο που η Ρωσία «εκτιμά τη στάση των ΗΠΑ, οι οποίες αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία στην επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης», η Μόσχα «λειτουργεί επαγγελματικά, χωρίς να διαρρέει πληροφορίες πριν επιτευχθούν επίσημες συμφωνίες. Η Ρωσία αναμένει ότι οι ΗΠΑ θα την ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με την Ουκρανία και την Ευρώπη στο άμεσο μέλλον.»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι «ο κατάλογος των απαραίτητων βημάτων για τον τερματισμό του πολέμου μπορεί να καταστεί εφαρμόσιμος», αφού οι αξιωματούχοι βγήκαν από τις συνομιλίες στη Γενεύη την Κυριακή αισιόδοξοι για την πρόοδο. Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι σχεδίαζε να συζητήσει «ευαίσθητα» εκκρεμή ζητήματα με τον Τραμπ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Σφοδρός πολέμιος του Στάρμερ - Το who is who
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Ιστορίες Αμερικανών που πίστεψαν την εικόνα της Ρωσίας ως καταφύγιο συντηρητικών αξιών και ανακάλυψαν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής υπό τον Πούτιν.
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.