- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καναδάς: Επίθεση αρκούδας σε ομάδα μαθητών που είχαν πάει πεζοπορία - 11 τραυματίες
Δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Καναδάς: Έντεκα τραυματίες, μεταξύ τους παιδιά, μετά από επίθεση αρκούδας
Έντεκα άτομα, μεταξύ τους παιδιά, τραυματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, μερικά σοβαρά, μετά την επίθεση αρκούδας σε ομάδα μαθητών σε αγροτική περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας, στα δυτικά του Καναδά, σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης.
Δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο άλλοι σε σοβαρή, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Canadian Press. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν διευκρίνισαν τις ηλικίες των θυμάτων. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σε ένα μονοπάτι στην περιοχή Μπέλα Κούλα, περίπου 700 χλμ. βορειοδυτικά του Βανκούβερ του Καναδά.
Η μητέρα ενός 10χρονου αγοριού, την οποία επικαλείται το Canadian Press, είπε ότι ο γιος της πλησίασε τόσο πολύ το ζώο «που ένιωσε ακόμη και τη γούνα του». Στη συνέχεια, «έτρεξε για να σωθεί».
Ένας από τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν την ομάδα μαθητών δέχθηκε τη σοβαρότερη επίθεση ενώ προσπαθούσε να παρέμβει, πρόσθεσε η Βερόνικα Σούνερ, η μητέρα του αγοριού. Ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Νούξαλκ (σ.σ: Οι Νούξαλκ είναι μια αυτόχθονη φυλή του Καναδά που κατοικεί στην κεντρική ακτή της Βρετανικής Κολομβίας, στην κοιλάδα του ποταμού Μπέλα Κούλα) έκαναν λόγο για μια «επιθετική αρκούδα». Μέχρι χθες το βράδυ το ζώο δεν είχε εντοπιστεί.
Το έθνος Νούξαλκ προέτρεψε για προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τον αυτοκινητόδρομο. Οι μαθητές φοιτούσαν στο σχολείο Acwsalcta, ένα ανεξάρτητο σχολείο.
«Είναι δύσκολο να βρεις λέξεις σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή», ανέφερε το σχολείο σε μια ανάρτηση στο Facebook.
«Είμαστε συντετριμμένοι για τα άτομα και τις οικογένειες που επλήγησαν από το περιστατικό με την αρκούδα. Όλοι όσοι εμπλέκονται λαμβάνουν ιατρική υποστήριξη και η προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους», δήλωσε ο επικεφαλής του Έθνους Νούξαλκ, Σάμιουελ Σούνερ, σε δήλωσή του.
Οι αρκούδες είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα επιθετικές κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του χρόνου, καθώς προσπαθούν να αυξήσουν τα αποθέματα λίπους τους πριν από τη χειμερία νάρκη. Γενικά, οι αρκούδες γκρίζλι στην περιοχή πέφτουν σε χειμερία νάρκη από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ίδια υποστήριξε ότι βρίσκεται ταυτόχρονα σε πολλαπλές δικαστικές διαδικασίες
Σφοδρές αντιδράσεις για το προκλητικό βίντεο του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας
Πρόκειται για ένα σπειροειδές τμήμα 14 σκαλοπατιών, ύψους περίπου 2,7 μέτρων
Ένα σατιρικό διαδικτυακό κίνημα εκφράζει την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα και σαρώνει στα social media
Έρευνα Φινλανδών δυτών ρίχνει φως στο μοιραίο υποβρύχιο σπήλαιο
Η Μόσχα αξιοποιεί την πολιτική φθορά του Μερτζ και την άνοδο της AfD στη Γερμανία
Συνεχίζονται οι έρευνες στα χαλάσματα - Φόβοι για νέες καταρρεύσεις στην περιοχή
Το επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη το 2009 - 228 οι νεκροί
«Η κατοχή είναι ο ίδιος πόλεμος, απλώς σε άλλη μορφή», τόνισε η Ολεκσάνδρα Ματβιϊτσούκ που επιμένει: «Η κούραση είναι πολυτέλεια - αν χάσουμε, παύουμε να υπάρχουμε»
«Ο νέος νόμος διαβρώνει τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών», δήλωσε ο ΟΗΕ
Δεν το άφησε στον παιδικό σταθμό - Το παιδί υπέστη ανακοπή
Το ίχνος που φαίνεται πως είχε δημιουργηθεί ώστε να προσομοιάζει με τυχαίο γλίστρημα του θύματος
Νέες αποκαλύψεις για τα ταξίδια του στο εξωτερικό
Η σκοτεινή πλευρά πίσω από το νέο ρεκόρ
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ταυτότητα Therian αποτελεί ψυχική διαταραχή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους
Η οικογένειά της «πίστευε» πως ο Ιουαμάσα «κατανοούσε» τη μάχη του γιου της με τον εθισμό
Το κοινό παρακολουθεί αμήχανα, ενώ λίγο μετά ένας εργαζόμενος βγαίνει στη σκηνή και το απομακρύνει
«Δύο ή τρεις ημέρες» διορία στην Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.