- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Όρμπαν: Η Ουκρανία δεν έχει καμία πιθανότητα να νικήσει - Παράλογη η στήριξη της ΕΕ
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιτίθεται στην ευρωπαϊκή πολιτική και καλεί σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία
Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει πως η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία και καταγγέλλει την οικονομική στήριξη της ΕΕ ως «τρέλα» - Ζητά διάλογο με τη Μόσχα.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε ότι η Ουκρανία «δεν έχει καμία πιθανότητα» να νικήσει τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία και χαρακτήρισε «παράλογη» την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Κίεβο.
Τα σχόλια του Βίκτορ Όρμπαν έρχονται καθώς οι ελπίδες για εκεχειρία σύντομα ξεθωριάζουν και η Ευρώπη βιάζεται να ενισχύσει τα οικονομικά του Κιέβου ενόψει μιας δημοσιονομικής κρίσης του επόμενου έτους.
Μιλώντας σε συνέντευξή του με τον Ματίας Ντέπφνερ, Διευθύνοντα Σύμβουλο του γερμανικού ομίλου Axel Springer, ο Όρμπαν επέκρινε τη στρατηγική της Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι έχει ήδη δαπανήσει 185 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Όρμπαν, γνωστός για τις φιλορωσικές του θέσεις, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι επιδιώκουν να παρατείνουν τον πόλεμο για να κερδίσουν πλεονεκτήματα στις διαπραγματεύσεις, ενώ κάλεσε σε άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων. Παράλληλα, προέβλεψε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη θα προκύψουν από συνεννόηση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, με την Ευρώπη να πρέπει να διαμορφώσει τη δική της γραμμή επικοινωνίας με τη Μόσχα.
Αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Όρμπαν υπενθύμισε ότι η Ουγγαρία έχει επανειλημμένα ζητήσει εξαιρέσεις, όπως στη χρήση ρωσικού πετρελαίου, σημειώνοντας πως εξασφάλισε παράταση των αμερικανικών εξαιρέσεων για ένα ακόμα έτος.
Τέλος, σημείωσε πως, ακόμη και μετά τον πόλεμο, η Ρωσία θα συνεχίσει να κατέχει την ανατολική ουκρανική επικράτεια του Ντονέτσκ, ενώ χαρακτήρισε «γελοίους» τους φόβους για ρωσική επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας: «Είμαστε πολύ πιο ισχυροί».
(Με πληροφορίες Politico.eu)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ θα προβούν σε «σοβαρά αντίποινα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Στην εντατική το ένα από τα θύματα
Youtuber παραδέχτηκε ότι δημιούργησε την εικόνα χρησιμοποιώντας ChatGPT
Τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις
Η επίθεση σηματοδοτεί μια προφανή παραβίαση της εκεχειρίας από το Τελ Αβίβ
Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποιούν τακτικές ανταλλαγές αιχμαλώτων, μετά από τη ρωσική εισβολή το 2022
«Δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά ούτε σε ειρήνη», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος
Στην Αυστραλία ένα νεαρό αγόρι ξεσπά για την απαγόρευση των social media σε ανήλικους
Το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίησή τους
Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει τον Κύπριο ευρωβουλευτή
Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο
Ήταν ο κακός των «Pulp Fiction» και «Μάσκας»
Η Μόσχα αντιδρά στο σχέδιο της ΕΕ - Μήνυση στη Euroclear για τα 210 δισ. ευρώ
Μειώνεται η θεραπεία του για τον καρκίνο από το νέο έτος
Η υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης αυστηρότητας των τοπικών αρχών απέναντι σε απείθαρχους ξένους επισκέπτες
Οι έξι όμηροι δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς τους στις 29 Αυγούστου 2024
Το περιστατικό προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τον Οκτώβριο, το YouTube κατείχε το 12,9% της συνολικής τηλεθέασης streaming στις ΗΠΑ
Συνολικά δόθηκαν στη δημοσιότητα 19 φωτογραφίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν υποστεί μερική απόκρυψη προσώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.