- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φρουρός του Βατικανού υπό διερεύνηση για αντισημιτική χειρονομία σε Εβραίες γυναίκες
Φέρεται να έκανε την «κίνηση του φτυσίματος» προς το μέρος τους
Μέλος της Ελβετικής Φρουράς στο Βατικανό ερευνάται για φερόμενη αντισημιτική χειρονομία φτυσίματος προς δύο Εβραίες γυναίκες
Μέλος της Ελβετικής Φρουράς του Βατικανού, του μικρότερου στρατού στον κόσμο που έχει ως κύρια αποστολή την προστασία του Πάπα, ερευνάται για αντισημιτική χειρονομία απέναντι σε δύο Εβραίες γυναίκες.
Το περιστατικό στο Βατικανό φέρεται να σημειώθηκε στις 29 Οκτωβρίου, σε μία από τις πλευρικές εισόδους της Πλατείας του Αγίου Πέτρου, καθώς οι πιστοί συγκεντρώνονταν για τη γενική ακρόαση, στη διάρκεια της οποίας ο Πάπας Λέων καταδίκασε τον αντισημιτισμό.
Οι γυναίκες συμμετείχαν σε εβραϊκή αντιπροσωπεία που παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της “Nostra Aetate”, της ιστορικής διακήρυξης της Καθολικής Εκκλησίας για τις σχέσεις της με τις μη χριστιανικές θρησκείες.
Η Μίκαλ Γκόβριν, συγγραφέας και σκηνοθέτρια από το Τελ Αβίβ, δήλωσε στο καθολικό πρακτορείο Kathpress ότι καθώς εισέρχονταν στην πλατεία, ένας Ελβετός φρουρός «τους φύσηξε περιφρονητικά, λέγοντας “les juifs” (οι Εβραίοι)» και στη συνέχεια “έκανε την κίνηση του φτυσίματος” προς το μέρος τους. Μαζί της βρισκόταν η Βίβιαν Λίσκα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Εβραϊκών Σπουδών της Αμβέρσας.
Ο εκπρόσωπος της Ελβετικής Φρουράς, λοχίας Ελία Τσινότι, επιβεβαίωσε ότι ο φρουρός τέθηκε υπό εσωτερική έρευνα, «ώστε να διασφαλιστεί ο επαγγελματισμός των μελών σε υπηρεσία». Ο ίδιος τόνισε ότι η Φρουρά «αποστασιοποιείται πλήρως από κάθε μορφή αντισημιτισμού».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πάπας Λέων υπενθύμισε ότι η Nostra Aetate του 1965 είχε ως πρώτο στόχο τη βελτίωση των σχέσεων με τον εβραϊκό κόσμο, απορρίπτοντας τη διαχρονική κατηγορία ότι οι Εβραίοι στο σύνολό τους ευθύνονται για τον θάνατο του Χριστού.
Ο Πάπας υπογράμμισε πως η Καθολική Εκκλησία «αποκηρύσσει κάθε μορφή μίσους, διώξεων και αντισημιτισμού, οποτεδήποτε και από οποιονδήποτε».
Ο προκάτοχός του, Πάπας Φραγκίσκος, που πέθανε τον Απρίλιο, είχε επίσης καταδικάσει τον αντισημιτισμό, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους και επικρίνοντας δημόσια τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.