- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κλοπή κοσμημάτων του Λούβρου έγινε από μικροεγκληματίες, όχι από «επαγγελματίες» του εγκλήματος, λέει εισαγγελέας
Ζευγάρι με παιδιά δύο από τους κατηγορούμενους που προφυλακίστηκαν
Οι νέες δηλώσεις της εισαγγελέως του Παρισιού για την υπόθεση κλοπής στο Μουσείο του Λούβρου
Η θρασύτατη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου διαπράχθηκε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού, περιγράφοντας δύο από τους υπόπτους ως ζευγάρι με παιδιά.
Τουλάχιστον ένας ακόμη δράστης παραμένει ασύλληπτος, δήλωσε η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, στο ραδιοφωνικό δίκτυο Franceinfo την Κυριακή για την υπόθεση της ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι οι κλέφτες ήταν ερασιτέχνες, αφότου αποκαλύφθηκε ότι τους έπεσε το πιο πολύτιμο από τα κοσμήματα - το στέμμα της αυτοκράτειρας Ευγενίας, φτιαγμένο από χρυσό, σμαράγδι και διαμάντια - κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους, και είχαν αφήσει πίσω τους εργαλεία και άλλα αντικείμενα στο σημείο που ενδεχομένως έφεραν ίχνη του DNA τους.
«Δεν πρόκειται για καθημερινή εγκληματικότητα... αλλά είναι ένα είδος εγκληματικότητας που γενικά δεν συνδέουμε με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε η Μπεκό. Περιέγραψε τους κατηγορούμενους ως ντόπιους, λέγοντας ότι όλοι κατάγονταν από το Σεν-Σαιν-Ντενί, ένα διαμέρισμα βόρεια του Παρισιού που είναι ένα από τα φτωχότερα στη Γαλλία.
Μουσείο Λούβρου: Ζευγάρι με παιδιά δύο από τους κατηγορούμενους που προφυλακίστηκαν
Το Σάββατο, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι μια 38χρονη γυναίκα και ένας 37χρονος άνδρας κατηγορήθηκαν και προφυλακίστηκαν εν μέσω κατηγοριών ότι το DNA τους βρέθηκε στον ανελκυστήρα, που χρησιμοποιήθηκε κατά την κλοπή. Η Μπεκό ανέφερε ότι είναι ζευγάρι που έχει μαζί παιδιά. Έχουν «αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή», πρόσθεσε. Η γυναίκα έκλαιγε καθώς εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Παρισιού το Σάββατο, λέγοντας ότι φοβόταν για τα παιδιά της και για τον εαυτό της. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμη άτομα σε σχέση με την έφοδο: έναν 34χρονο Αλγερινό που ζει στη Γαλλία από το 2010, και έναν 39χρονο που βρισκόταν ήδη υπό δικαστική επιτήρηση για διακεκριμένη κλοπή. Οι άνδρες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για κλοπή και εγκληματική συνωμοσία, έχουν «ομολογήσει εν μέρει» την εμπλοκή τους, δήλωσε η Μπεκό την περασμένη εβδομάδα.
Και οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται ήταν γνωστοί στην αστυνομία για προηγούμενες καταδίκες, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής. Δύο από τους υπόπτους είχαν καταδικαστεί προηγουμένως μαζί σε υπόθεση κλοπής πριν από 10 χρόνια, δήλωσε η Μπεκό, η οποία την Κυριακή δεν απέκλεισε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι συνεργοί.
Τρία άτομα που συνελήφθησαν μαζί με το ζευγάρι στις 29 Οκτωβρίου αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελέως.
Όταν ρωτήθηκε την Κυριακή αν οι ερευνητές πλησιάζουν περισσότερο στην εύρεση των κοσμημάτων, η εισαγγελέας δεν απάντησε επικαλούμενη το απόρρητο της έρευνας. «Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες για την πώληση αυτών των κοσμημάτων, κάτι που ελπίζω ότι δεν θα συμβεί σύντομα», είπε. «Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπόριο· όλα τα στοιχεία διερευνώνται».
Πηγή: The Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.