- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παιδιά ανάμεσα στα θύματα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία - «Παγώνουν» οι συνομιλίες Τραμπ-Πούτιν
Τουλάχιστον επτά νεκροί, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της συνόδου κορυφής - Χτυπήθηκε νηπιαγωγείο
Ουκρανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και Χάρκοβο, ώρες μετά την αναβολή συνομιλιών Τραμπ-Πούτιν
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρών ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Στo Χάρκοβο, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, χτυπήθηκε νηπιαγωγείο, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και στο Κίεβο. Συνολικά 27 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Βουδαπέστη αναβάλλεται, καθώς δεν ήθελε μια «συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα».
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι τα πλήγματα αποδεικνύουν πως η Μόσχα δεν έχει δεχθεί επαρκή πίεση για να σταματήσει τον πόλεμο, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συνεχίζει την επιθετικότητα παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.
Αν και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε πως οι προετοιμασίες για τη σύνοδο συνεχίζονται, η Ουκρανία εκτιμά ότι η ακύρωση της συνάντησης συνδέεται με το αίτημά της για προμήθεια αμερικανικών πυραύλων Tomahawk, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Ουάσιγκτον.
Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέφεραν ότι έπληξαν ρωσικό εργοστάσιο χημικών στο Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα, με βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση «επιτυχημένη».
Οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώθηκαν για ακόμη μία φορά σε ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.
Ανάμεσα στα θύματα του Κιέβου βρίσκονται ένα βρέφος έξι μηνών, ένα κορίτσι 12 ετών και μια 36χρονη γυναίκα, ενώ ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έχασε τη ζωή του όταν drone έπληξε την πολυκατοικία τους.
Η Ουκρανία παραμένει υπό συνεχή βομβαρδισμό σχεδόν τρία χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας το 2022, με τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνη να παραμένουν εύθραυστες.
(Με πληροφορίες BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.