- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Γκάφα από Γκρέτα Τούνμπεργκ: Παρουσίασε Ισραηλινό όμηρο της Χαμάς ως Παλαιστίνιο κρατούμενο
Η ανάρτηση της Σουηδής ακτιβίστριας που προκάλεσε αντιδράσεις
Μεταξύ των εικόνων που περιλαμβάνονταν ήταν μια φωτογραφία του 24χρονου Ισραηλινού ομήρου Εβιάταρ Νταβίντ
Αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις βρίσκεται η Γκρέτα Τούνμπεργκ εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Instagram στην οποία απεικονιζόταν εσφαλμένα ο Ισραηλινός όμηρος Εβιάταρ Νταβίντ που παραμένει αιχμάλωτος στη Γάζα ως Παλαιστίνιος κρατούμενος στο Ισραήλ.
Η ανάρτηση δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα από την Γιασμίν Ακέρ, η οποία συμμετείχε μαζί με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στον στολίσκο «Global Sumud» με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, και η Σουηδή ακτιβίστρια την ανήρτησε και αυτή στον λογαριασμό της.
Η ανάρτηση της 20χρονης που προκάλεσε αντιδράσεις:
Η ανάρτηση περιέγραφε τα «βασανιστήρια των Παλαιστινίων κρατουμένων» ως «όχι θέμα άποψης – είναι γεγονός σκληρότητας και απάνθρωπης μεταχείρισης», προσθέτοντας ότι «η ανθρωπότητα δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχει σύνορα».
Μεταξύ των εικόνων που περιλαμβάνονταν ήταν μια φωτογραφία του 24χρονου Ισραηλινού ομήρου Εβιάταρ Νταβίντ, ο οποίος εμφανίζεται σοβαρά υποσιτισμένος σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι ένα τούνελ της Χαμάς. Η εικόνα τραβήχτηκε από ένα προπαγανδιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε η Χαμάς στα τέλη Ιουλίου.
Έπειτα από τις αντιδράσεις, η κοινή ανάρτηση των δύο ακτιβιστριών δεν «κατέβηκε» στο σύνολό της, με μόνο την έκτη εικόνα που απεικονίζει τον Νταβίντ να σβήνεται.
Η αδελφή του Εβιάταρ, Γιίλα Νταβίντ, καταδίκασε τη συμμετοχή της Τούνμπεργκ στην ανάρτηση, λέγοντας: «Πρέπει να κάνεις έρευνα πριν δημοσιεύσεις πράγματα για τα οποία δεν έχεις γνώση. Στην 6η διαφάνεια έβαλες μια φωτογραφία ενός ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΟΜΗΡΟΥ που η Χαμάς άφησε να λιμοκτονήσει σκόπιμα. Αυτός είναι ο Εβιάταρ Νταβίντ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.