- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Φτερά» έκανε το χρυσό βραχιόλι 3000 ετών του φαραώ Αμενεμοπέ από το Αιγυπτιακό Μουσείο
Πού κατέληξε
«Φτερά» έκανε το χρυσό βραχιόλι 3000 ετών του φαραώ Αμενεμοπέ από το Αιγυπτιακό Μουσείο
Ένα χρυσό βραχιόλι ηλικίας 3.000 ετών, που ανήκε στον φαραώ Αμενεμοπέ και εξαφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες από μουσείο στο Κάιρο, κατέληξε τελικά να λιώσει σε χυτήριο μετά την πώλησή του στη μαύρη αγορά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου. Το αντικείμενο, που χρονολογείται από το 1.000 π.Χ., είχε εξαφανιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου από το εργαστήριο συντήρησης του μουσείου, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρχές.
Το υπουργείο Αρχαιοτήτων είχε δηλώσει την απώλεια του βραχιολιού, το οποίο ξεχώριζε για τη λεπτοδουλεμένη διακόσμησή του με χάντρα από λάπις λάζουλι. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα, με συγκρότηση επιτροπής για την καταγραφή των αντικειμένων και διανομή φωτογραφιών του κοσμήματος σε αρχαιολογικά κλιμάκια, αεροδρόμια και σημεία εξόδου της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί πιθανή λαθραία διακίνηση στο εξωτερικό.
Search for ancient Egyptian gold bracelet missing from Cairo museum https://t.co/JojVajaru8
— BBC News (World) (@BBCWorld) September 17, 2025
Η αστυνομική έρευνα οδήγησε τελικά στον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος εργαζόταν ως συντηρητής αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας αφαίρεσε το πολύτιμο τεχνούργημα και το πούλησε σε έμπορο ασημιού, ο οποίος στη συνέχεια το μεταπώλησε σε ιδιοκτήτη εργαστηρίου κοσμημάτων στη συνοικία των τεχνιτών του Καΐρου. Εκεί, το βραχιόλι παραδόθηκε σε χυτήριο, όπου λιώθηκε και αναμείχθηκε με άλλα μέταλλα. Οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν και τα χρηματικά έσοδα από την παράνομη αγοραπωλησία, τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 4.000 δολάρια.
Πηγή: CNN
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.