- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο διευθυντής του FBI στοχοποιείται από την ακροδεξιά για τον χειρισμό της δολοφονίας Τσάρλι Κερκ
Επικρίνεται για γκάφες στη διαχείριση της υπόθεσης και την αμφιλεγόμενη αναφορά του στη «Βαλχάλα»
Ο Κας Πατέλ δέχεται σφοδρή κριτική από την άκρα δεξιά για τη διαχείριση της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ και την αναφορά του στη Βαλχάλα.
Η δολοφονία του συντηρητικού σχολιαστή Τσάρλι Κερκ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην άκρα δεξιά, με αιχμή τον διευθυντή του FBI, Κας Πατέλ, ο οποίος κατηγορείται για κακή διαχείριση της υπόθεσης και επικρίνεται για τις δηλώσεις του.
Στη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε η σύλληψη του 22χρονου Τάιλερ Ρόμπινσον, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ στο πανεπιστήμιο του Σολτ Λέικ Σίτι, ο διευθυντής του FBI εμφανίστηκε θριαμβευτικός, παρουσία του κυβερνήτη της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ. «Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις τους καλούς αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους», είπε, τονίζοντας τη συνεργασία των αρχών.
Ωστόσο, η αμφιλεγόμενη κατάληξη της ομιλίας του, όταν απευθύνθηκε στον Κερκ λέγοντας «θα σε δω στη Βαλχάλα», προκάλεσε καταιγισμό χλευαστικών σχολίων σε Telegram και 4chan. Οι επικριτές τόνισαν την ειρωνεία της αναφοράς, καθώς ο Κερκ ήταν Χριστιανός, ενώ ο Πατέλ, γιος Ινδών μεταναστών, κατηγορήθηκε ακόμα και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.
Η κακή επικοινωνιακή διαχείριση συνεχίστηκε όταν ο Πατέλ ανάρτησε πρόωρα στο X (πρώην Twitter) ότι είχε συλληφθεί ο δράστης, κάτι που αποδείχθηκε ανακριβές. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ντικ Ντέρμπιν, χαρακτήρισε την ενέργεια «ερασιτεχνική».
Η υπόθεση τροφοδότησε μάλιστα την ακραία ρητορική ακροδεξιών ομάδων, που εκμεταλλεύτηκαν τη δολοφονία για προπαγάνδα και επιθέσεις κατά της μετριοπαθούς δεξιάς και των φιλελεύθερων. Ορισμένα νεοναζιστικά κανάλια μίλησαν για «θάνατο της μετριοπαθούς δεξιάς» και κάλεσαν σε κλιμάκωση.
Ο Πατέλ αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων τις επόμενες ημέρες, εν μέσω έντονης κριτικής για τον χειρισμό του στην υπόθεση.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.