- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ήρθαν στα χέρια στη Γερουσία του Μεξικού
Με αφορμή την εμπλοκή των ΗΠΑ στον αγώνα κατά των καρτέλ
Ήρθαν στα χέρια στη Γερουσία του Μεξικού - Με αφορμή την εμπλοκή των ΗΠΑ στον αγώνα κατά των καρτέλ
Ένταση και επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στη Γερουσία του Μεξικού, όταν μέλη της συνεδρίασης ήρθαν στα χέρια με αφορμή τις κατηγορίες της δεξιάς αντιπολίτευσης για στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών. Η αντιπαράθεση, που είχε ξεκινήσει εδώ και μέρες με σκληρές δηλώσεις εκατέρωθεν, κορυφώθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο της Γερουσίας Χεράρδο Φερνάντες Νορόνια και τον γερουσιαστή του PRI Αλεχάντρο «Αλίτο» Μορένο.
Η σύγκρουση είχε ως αφετηρία τις καταγγελίες της Ουάσιγκτον εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ είχε χαρακτηρίσει επικεφαλής διεθνούς καρτέλ. Ο Μορένο, υιοθετώντας αυτή τη θέση, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στη μεξικανική εισαγγελία κατηγορώντας τον Μαδούρο για σχέσεις με τα καρτέλ και εμπλέκοντας στελέχη του κυβερνώντος κόμματος MORENA. Ο Νορόνια απέρριψε τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σφοδρές αντεγκλήσεις.
Το επεισόδιο ξέφυγε από τον έλεγχο προς το τέλος της συνεδρίασης, όταν ο Μορένο πλησίασε τον πρόεδρο του σώματος έξαλλος επειδή δεν του είχε δοθεί ο λόγος. Οι δυο τους αντάλλαξαν σπρωξίματα, με τον γερουσιαστή να τον χτυπά στον σβέρκο και να ρίχνει στο πάτωμα φωτογράφο που επιχείρησε να παρέμβει. Η πλειοψηφία κατηγόρησε τα κόμματα PRI και PAN ότι επιδιώκουν αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στο Μεξικό, κατηγορίες που τα συντηρητικά κόμματα διέψευσαν.
Μετά το περιστατικό, οι δύο πολιτικοί αλληλοκατηγορήθηκαν μέσω των ΜΜΕ. Ο Νορόνια υποστήριξε ότι ο Μορένο τον έσπρωξε και τον απείλησε λέγοντάς του «θα σε λιανίσω, θα σε σκοτώσω», ενώ ο γερουσιαστής ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Γερουσίας ήταν εκείνος που χειροδίκησε πρώτος. Ο Νορόνια ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή, προκειμένου να εισηγηθεί την αποπομπή του Μορένο και άλλων τριών μελών του PRI από το σώμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.