- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν ενόψει της συνάντησης με Τραμπ στην Αλάσκα
Ο Πούτιν «μοιράστηκε πληροφορίες» ενόψει της συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν ενόψει της συνάντησης με Τραμπ στην Αλάσκα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύτηκαν να «ενισχύσουν τη συνεργασία» των δυο κρατών κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε γνωστό σήμερα πως είχαν χθες Τρίτη.
Εκφράζοντας ικανοποίηση για τη διμερή στρατηγική εταιρική σχέση «σε όλους τους τομείς», που υπογράφτηκε το 2024 και συμπεριλαμβάνει ιδίως αμυντική συμφωνία που προβλέπει ότι η μια χώρα θα υπερασπιστεί την άλλη σε περίπτωση που υποστεί επίθεση, οι δυο ηγέτες «επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία στη μέλλον», ανέφερε το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η συνδιάλεξη αυτή έγινε μερικές ημέρες πριν από τη σύνοδο που θα έχουν μεθαύριο Παρασκευή ο Πούτιν και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα, για να συζητήσουν ιδίως για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι σχέσεις της Μόσχας και της Πιονγκγιάνγκ ενισχύθηκαν θεαματικά μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η Βόρεια Κορέα ενεπλάκη πέρυσι στον πόλεμο αυτό, στέλνοντας χιλιάδες στρατιωτικούς της να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ εναντίον ουκρανικών μονάδων, ενώ φέρεται επίσης να προμηθεύει τη σύμμαχό της με όπλα με πυρομαχικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος «εξήρε ιδιαίτερα για ακόμη μια φορά την υποστήριξη» της Βόρειας Κορέας και «τη γενναιότητα, τον ηρωισμό και το πνεύμα αυτοθυσίας που επέδειξαν» οι στρατιώτες της «στην απελευθέρωση της (περιφέρειας) Κουρσκ», τμήμα της οποίας είχε καταληφθεί από ουκρανικά στρατεύματα, κατά το KCNA.
Στα μέσα Ιουλίου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την «άνευ όρων» υποστήριξη της χώρας του στη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πιονγκγιάνγκ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Εξάλλου άρχισε να λειτουργεί ξανά αεροπορική σύνδεση των δυο πρωτευουσών στα τέλη Ιουλίου, κάτι που είχε να συμβεί δεκαετίες και θεωρείται περαιτέρω βήμα στη διμερή προσέγγιση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.