- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bloomberg: Συμφωνία που θα εδραιώσει τα κέρδη της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης κορυφής Τραμπ με Πούτιν
Bloomberg: Οι ΗΠΑ και η Ρωσία σχεδιάζουν συμφωνία που θα εδραιώσει τα κέρδη του Πούτιν στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία στοχεύουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία θα κατοχυρώνει την κατοχή από τη Μόσχα των εδαφών που κατέλαβε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εισβολής της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News την Παρασκευή.
Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τα εδάφη της Ουκρανίας, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης κορυφής μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί ήδη την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις ουκρανικές αρχές σχετικά με την είδηση. Ωστόσο, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την είδηση, χωρίς να την αναφέρει, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός και πρέπει να υποστηρίξουμε από κοινού όλα τα εποικοδομητικά μέτρα. Μια αξιοπρεπής, αξιόπιστη και διαρκής ειρήνη μπορεί να είναι μόνο το αποτέλεσμα των κοινών μας προσπαθειών», δήλωσε.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Bloomberg.
Ο Πούτιν διεκδικεί τέσσερις ουκρανικές περιοχές – Λουγκάνσκ, Ντόνετσκ, Ζαπορίζια και Χερσόν – καθώς και τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία προσάρτησε το 2014. Οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλήρως το σύνολο του εδάφους στις τέσσερις περιοχές.
Η Ουκρανία έχει ήδη εκφράσει την προθυμία της να δείξει ευελιξία στην αναζήτηση ενός τερματισμού του πολέμου που έχει καταστρέψει τις πόλεις της και έχει σκοτώσει μεγάλο αριθμό στρατιωτών και πολιτών της.
Ωστόσο, η αποδοχή της απώλειας περίπου του ενός πέμπτου του εδάφους της Ουκρανίας θα ήταν οδυνηρή και πολιτικά δύσκολη για τον Ζελένσκι και την κυβέρνησή του.
Ο Τάισον Μπάρκερ, πρώην αναπληρωτής ειδικός εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η πρόταση, όπως περιγράφεται από το Bloomberg, θα απορριφθεί αμέσως από τους Ουκρανούς.
«Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι Ουκρανοί είναι να παραμείνουν σταθεροί στις αντιρρήσεις τους και στους όρους τους για μια διαπραγματευτική λύση, δείχνοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη τους για την αμερικανική υποστήριξη», δήλωσε ο Μπάρκερ, ανώτερος ερευνητής του Atlantic Council.
Σύμφωνα με το Bloomberg, βάσει της υποθετικής συμφωνίας, η Ρωσία θα σταματήσει την επίθεσή της στις περιοχές Χερσόν και Ζαπορίζια κατά μήκος των τρεχουσών γραμμών μάχης.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.