- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bloomberg: Συμφωνία που θα εδραιώσει τα κέρδη της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης κορυφής Τραμπ με Πούτιν
Bloomberg: Οι ΗΠΑ και η Ρωσία σχεδιάζουν συμφωνία που θα εδραιώσει τα κέρδη του Πούτιν στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία στοχεύουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία θα κατοχυρώνει την κατοχή από τη Μόσχα των εδαφών που κατέλαβε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εισβολής της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News την Παρασκευή.
Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τα εδάφη της Ουκρανίας, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης κορυφής μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί ήδη την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις ουκρανικές αρχές σχετικά με την είδηση. Ωστόσο, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την είδηση, χωρίς να την αναφέρει, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός και πρέπει να υποστηρίξουμε από κοινού όλα τα εποικοδομητικά μέτρα. Μια αξιοπρεπής, αξιόπιστη και διαρκής ειρήνη μπορεί να είναι μόνο το αποτέλεσμα των κοινών μας προσπαθειών», δήλωσε.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Bloomberg.
Ο Πούτιν διεκδικεί τέσσερις ουκρανικές περιοχές – Λουγκάνσκ, Ντόνετσκ, Ζαπορίζια και Χερσόν – καθώς και τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία προσάρτησε το 2014. Οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλήρως το σύνολο του εδάφους στις τέσσερις περιοχές.
Η Ουκρανία έχει ήδη εκφράσει την προθυμία της να δείξει ευελιξία στην αναζήτηση ενός τερματισμού του πολέμου που έχει καταστρέψει τις πόλεις της και έχει σκοτώσει μεγάλο αριθμό στρατιωτών και πολιτών της.
Ωστόσο, η αποδοχή της απώλειας περίπου του ενός πέμπτου του εδάφους της Ουκρανίας θα ήταν οδυνηρή και πολιτικά δύσκολη για τον Ζελένσκι και την κυβέρνησή του.
Ο Τάισον Μπάρκερ, πρώην αναπληρωτής ειδικός εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η πρόταση, όπως περιγράφεται από το Bloomberg, θα απορριφθεί αμέσως από τους Ουκρανούς.
«Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι Ουκρανοί είναι να παραμείνουν σταθεροί στις αντιρρήσεις τους και στους όρους τους για μια διαπραγματευτική λύση, δείχνοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη τους για την αμερικανική υποστήριξη», δήλωσε ο Μπάρκερ, ανώτερος ερευνητής του Atlantic Council.
Σύμφωνα με το Bloomberg, βάσει της υποθετικής συμφωνίας, η Ρωσία θα σταματήσει την επίθεσή της στις περιοχές Χερσόν και Ζαπορίζια κατά μήκος των τρεχουσών γραμμών μάχης.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στις αστυνομικές αρχές
Σύμφωνα με άρθρο τηςερευνήτριας του Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, Κατερίνα Τιτή
Ο κτηνιατρικός σύλλογος διευκρίνισε τα όρια της πρακτικής λόγω του φαινομένου στα social media
Πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα σε πολική αρκούδα στην Ευρώπη - Ανησυχία για την Αρκτική
Η Συμμαχία εξετάζει παρέμβαση στα Στενά μετά τη συνεχιζόμενη ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση
Ο Ρώσος πρόεδρος αφίχθη στην Κίνα για να επιβεβαιώσει τη στρατηγική σύμπραξη των δύο χωρών
Ο Τραμπ αποκάλυψε πόσο κοντά έφτασαν οι ΗΠΑ σε νέο πλήγμα κατά της Τεχεράνης
Ερευνάται ως ύποπτος για τη δολοφονία του πατέρα του
Η νεαρή φοιτήτρια εμφάνισε ψυχωτικά συμπτώματα μετά τη διακοπή συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12
Kανείς δεν γνωρίζει όμως αν πλέον το περιεχόμενο αξίζει
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε επίσης στο 4,65%, από 4,59 χθες
Tι υποστηρίζει δημοσίευμα των FT
Ο γιος του επιχειρηματία δήλωνε αθώος καθ' όλη την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας
Η επιδημία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους
Η πρώην σύντροφος του καταδικασμένου χρηματιστή αντιμετωπίζει το ερώτημα αν υπήρξε θύμα ή συνεργός του
Τι αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης
Ο πρώην πρωθυπουργός καλείται να καταθέσει για τη διάσωση της Plus Ultra το 2021
Από την Ισπανία μέχρι την Ελλάδα, η δημοκρατία ψάχνει απαντήσεις
Αγωνιώδης προσπάθεια της Άγκυρας για προσδιορισμό του ρόλου της στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.