- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η καγκελάριος της Γερμανίας μαζί με Ναζί αξιωματικούς στον Βράχο της Ακρόπολης. Με αυτό το εξώφυλλο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανοίγει τη συζήτηση για τα εθνικά στερεότυπα στην Ευρώπη της κρίσης. Το τεύχος κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

O τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ «Το Τέταρτο Ράιχ», ταμπού για τους Γερμανούς αναγνώστες και θέμα του ρεπορτάζ είναι πώς βλέπουν οι Ευρωπαίοι τους Γερμανούς. Στο άρθρο υπάρχει και μια λεπτομέρεια από ένα γκράφιτι σε οδό των Εξαρχείων, στο οποίο η Μέρκελ είναι εικονογραφημένη με χιτλερικό μουστάκι. «Σε ορισμένες χώρες που είναι εταίροι οι συγκρίσεις είναι γεμάτες από Ναζί» σχολιάζει το περιοδικό που ξεκινάει το κείμενό του με τον Μανώλη Γλέζο: «Κάθεται στο γραφείο του στις Βρυξέλλεις, στο κτίριο Βίλι Μπραντ, στον τρίτο όροφο και μιλάει για τη μάχη του εναντίον των Ναζί και τον αγώνα του εναντίον των Γερμανών του σήμερα. Άσπρα μαλλιά, με μια αγριάδα και τόλμη ενός παλαιού Τσε Γκεβάρα, στο ζαρωμένο πρόσωπό του τα ίχνη ενός ευρωπαϊκού αιώνα είναι εμφανή», συμπληρώνει το περιοδικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.