- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ επιμένει ότι δεν σκιτσάρει αλλά τα σκίτσα του έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή την υπόθεση Έπσταιν
Ο Τραμπ επιμένει ότι δεν σκιτσάρει αλλά τα σκίτσα του έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δημοσίως αρνηθεί ότι ζωγραφίζει, αλλά πολλά σκίτσα του έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες τα τελευταία χρόνια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από την εποχή που ήταν επιχειρηματίας ακινήτων στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times την Παρασκευή.
Σχέδια που αποδίδονται στον Τραμπ, συνήθως απλά αστικά τοπία ή ορόσημα ζωγραφισμένα με μαύρο μαρκαδόρο και υπογεγραμμένα με το όνομά του, δωρίστηκαν σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έχουν αποφέρει χιλιάδες δολάρια σε μεταγενέστερες πωλήσεις, πρόσθεσε η εφημερίδα.
«Δεν ζωγραφίζω», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social αυτή την εβδομάδα, αμφισβητώντας ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με μια ευχετήρια κάρτα για τα γενέθλια του αποθανόντος χρηματοδότη και σεξουαλικού εγκληματία Τζέφρι Έπσταϊν το 2003, η οποία έφερε το όνομα του Τραμπ και περιείχε ένα σεξουαλικά υπονοούμενο σχέδιο.
Την Παρασκευή, ο Τραμπ μήνυσε την εφημερίδα και τους ιδιοκτήτες της, συμπεριλαμβανομένου του Ρούπερτ Μέρντοχ, ζητώντας τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για το άρθρο.
Ωστόσο, στο βιβλίο του «Trump Never Give Up: How I Turned My Biggest Challenges Into Success» (Ο Τραμπ δεν τα παρατάει ποτέ: Πώς μετέτρεψα τις μεγαλύτερες προκλήσεις μου σε επιτυχία) που εκδόθηκε το 2008, ο Τραμπ αναγνώριζει ότι σκιτσάρει.
«Μου παίρνει λίγα λεπτά να ζωγραφίσω κάτι, στην περίπτωσή μου, συνήθως ένα κτίριο ή ένα αστικό τοπίο με ουρανοξύστες, και μετά να υπογράψω το όνομά μου, αλλά αυτό συγκεντρώνει χιλιάδες δολάρια για να βοηθήσει τους πεινασμένους στη Νέα Υόρκη», έγραψε.
Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Στίβεν Τσέουνγκ απέρριψε το άρθρο και κάθε υπόνοια ότι τα σχέδια του Τραμπ μοιάζουν με αυτό που περιγράφει η εφημερίδα. «Όπως είπε ο πρόεδρος, η Wall Street Journal δημοσίευσε ψευδείς ειδήσεις και ο ίδιος δεν ζωγραφίζει πράγματα όπως αυτά που περιγράφει το μέσο», δήλωσε ο Τσενγκ σε ανακοίνωση.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.