- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O συγγραφέας του «Γόμορρα» έκλαψε στο δικαστήριο κατά την καταδίκη μαφιόζου
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο είχε δεχθεί πολλές απειλές
Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας έκλαψε στο δικαστήριο κατά την καταδίκη μαφιόζου
Ο Ιταλός συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο έκλαψε στο δικαστήριο τη Δευτέρα, όταν οι δικαστές επικύρωσαν την καταδίκη ενός διαβόητου αρχηγού της Μαφίας που κρίθηκε ένοχος για απειλές εναντίον του.
Ο Φραντσέσκο Μπιντογκνέτι, πρώην ηγέτης της ναπολιτάνικης μαφίας Καμόρα, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για μια σειρά άλλων σοβαρών εγκλημάτων, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για εκφοβισμό.
Το Εφετείο της Ρώμης επιβεβαίωσε την απόφαση του 2021 ενός κατώτερου δικαστηρίου, καθώς επιβεβαίωσε επίσης την ποινή 14 μηνών για τον πρώην δικηγόρο του Μπιντογκνέτι, Μικέλε Σαντοναστάσο, για το ίδιο έγκλημα.
Μετά την ετυμηγορία, ο 45χρονος Σαβιάνο έκλαψε με λυγμούς καθώς αγκάλιαζε τον δικηγόρο του. Δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι μαφιόζοι της Καμόρα του «έκλεψαν τη ζωή», αναγκάζοντάς τον να ζει υπό 24ωρη προστασία.
Οι καταδίκες σχετίζονται με ένα μήνυμα που διάβασε ο Σαντοναστάσο στο δικαστήριο το 2008, κατά τη διάρκεια άλλης δίκης, εκ μέρους του Μπιντογκνέτι και ενός άλλου αφεντικού της Καμόρα.
Το μήνυμα περιείχε μια «πρόσκληση» προς τον Σαβιάνο και έναν άλλο δημοσιογράφο να «κάνουν τη δουλειά τους σωστά», που ερμηνεύτηκε ως μια όχι και τόσο διακριτική υπόδειξη να σταματήσουν να γράφουν για τη ναπολιτάνικη μαφία.
Ο Σαβιάνο ζει υπό αστυνομική προστασία από το 2006, όταν εξέδωσε το «Γόμορρα», ένα βιβλίο που αποκαλύπτει την Καμόρα και έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.
Η τεράστια επιτυχία του βιβλίου μετέτρεψε τον Σαβιάνο σε δημόσιο πρόσωπο, αλλά και σε εχθρό του αδίστακτου καμόρρα κλάν του Μπιντογκνέτι, των Κασαλέζι.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.