- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιβάτης προκάλεσε πανικό σε πτήση από τη Φλόριντα - Φώναζε πως το λάπτοπ του είναι βόμβα
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Επιβάτης προκάλεσε πανικό σε πτήση από τη Φλόριντα - Φώναζε πως το λάπτοπ του είναι βόμβα - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε πτήση της Allegiant Air από τη Φλόριντα προς τη Βιρτζίνια, όταν ένας επιβάτης ισχυρίστηκε ότι είχε στην κατοχή του βόμβα. Ο 27χρονος Ταζ Μαλίκ Τέιλορ, ψυχιατρικός ασθενής που είχε πρόσφατα λάβει εξιτήριο από κλινική, φέρεται να είπε στον συνεπιβάτη του ότι το λάπτοπ που κρατούσε ήταν εκρηκτικός μηχανισμός. Η πτήση 1023 μετέφερε 177 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.
Σύμφωνα με το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Πινέλας, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ο Τέιλορ είπε δύο φορές στον επιβάτη δίπλα του τη φράση «έχω βόμβα», ενώ στη συνέχεια τού έδειξε τον φορητό υπολογιστή του, λέγοντας: «το λάπτοπ μου είναι βόμβα». Ο συνεπιβάτης ενημέρωσε αμέσως το πλήρωμα καμπίνας, και ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει εσπευσμένα στο αεροδρόμιο του Σεντ Πιτ-Κλίαργουοτερ.
Passenger allegedly makes bomb threats on packed flight midair, forcing emergency landing: ‘My laptop is a bomb’ https://t.co/n2a7umHr9h pic.twitter.com/WSHgG3v3c7
— New York Post (@nypost) July 8, 2025
Αστυνομικές δυνάμεις ανέβηκαν στο αεροσκάφος και προχώρησαν στη σύλληψη του 27χρονου, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στις αποσκευές του. Ο Τέιλορ, πρώην αστέρας του λυκειακού ποδοσφαίρου και βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε για κακούργημα πρώτου βαθμού λόγω ψευδών απειλών και αποφυλακίστηκε υπό όρους. Εάν καταδικαστεί, κινδυνεύει με φυλάκιση έως και πέντε ετών, πρόστιμο μέχρι 25.000 δολάρια ή και τα δύο.
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι μίλησε για βόμβα, υποστηρίζοντας πως η συνεπιβάτιδά του ήταν «αγενής» απέναντί του. Όπως είπε στους αστυνομικούς, είχε μόλις πάρει εξιτήριο από ψυχιατρική δομή και είχε λάβει την αγωγή του το προηγούμενο βράδυ, καθώς υποφέρει από «έλλειψη διαύγειας». Την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει το FBI, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
'My laptop is a bomb': Passenger tells others, forces emergency landing https://t.co/peyIlCrbyA
— USA TODAY (@USATODAY) July 8, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.