- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού της Χαμάς, Μοχάμετ Σινουάρ
Έπαιξε σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου
Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ αποκάλυψε ότι έριξε πάνω από 50 βόμβες μέσα σε 30 δευτερόλεπτα για να εξοντώσει τον Σινουάρ και τα άλλα στελέχη της Χαμάς
Το Ισραήλ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σκότωσε τον Μοχάμεντ Σινουάρ , επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, στις 13 Μαΐου, επιβεβαιώνοντας όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ο Μοχάμεντ Σινουάρ ήταν ο στόχος ισραηλινής επιδρομής σε νοσοκομείο στη νότια Γάζα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όπως είχε δηλώσει ο Νετανιάχου την Τετάρτη.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ο Μοχάμεντ Σαμπάνα, διοικητής της ταξιαρχίας Ράφα της Χαμάς, και ο Μαχντί Κουάρα, διοικητής του τάγματος του νότιου Χαν Γιουνίς, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αποκάλυψε μάλιστα ότι έριξαν πάνω από 50 βόμβες μέσα σε 30 δευτερόλεπτα για να εξοντώσουν τον Σινουάρ και τα άλλα στελέχη της Χαμάς.
Ο Μοχάμεντ Σινουάρ ήταν ο μικρότερος αδελφός του Γιαχία Σινούαρ, ηγέτη επί χρόνια της Χαμάς, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους Ισραηλινούς στη Γάζα το 2024.
We eliminated the Head of Hamas, again. He happens to be a Sinwar too.
— Israel Defense Forces (@IDF) May 31, 2025
«Οι τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν ενώ δρούσαν σε ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης και ελέγχου, κάτω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στο Χαν Γιουνίς, θέτοντας σκόπιμα σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό μέσα και γύρω από το νοσοκομείο», αναφέρουν οι IDF που προσθέτουν ότι, χάρη στις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, ήταν μια ακριβής ώστε να μην προκληθεί βλάβη στους αμάχους.
Οι IDF τον περιγράφουν ως «ένα από τα πιο υψηλόβαθμα και μακροχρόνια μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς» που «έπαιξε σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής των επιχειρήσεων εκείνη την εποχή».
Μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή Μουχάμεντ Ντεΐφ, ο Σινουάρ ανέλαβε την ηγεσία της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι ο Αδελφός του Γιαχία σκοτώθηκε, έγινε ο de facto ηγέτης της τρομοκρατικής ομάδας στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο παρελθόν ήταν διοικητής της ταξιαρχίας Χαν Γιούνις και επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, με συμμτοχή στην απαγωγή του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2006.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.