- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξέγερση έξω από το «ρατσιστικό» τμήμα του Φέργκιουσον (video, εικόνες)
Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, εκατοντάδες διαδηλωτές απαιτούν δικαιοσύνη
Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Σεντ Λούις.
Η εξέγερση αφορά τον θανάσιμο πυροβολισμό του άοπλου μαύρου Αμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου του 2014. Ένας θάνατος που έχει προκαλέσει προκάλεσε κατακραυγή και ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Σεντ Λούις ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και ο άλλος στον ώμο. Και οι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί σοβαρά, αλλά δεν έχουν χάσει τις αισθήσεις τους. Φωτορεπόρτερ της εφημερίδας St. Louis Post-Dispatch, ανέφερε νωρίτερα πως δεκάδες διαδηλωτές έτρεξαν για να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ μεταξύ του πλήθους ακούγονταν κραυγές «Χτύπησαν αστυνομικό».

Η διαδήλωση οργανώθηκε μετά την παραίτηση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος του Φέργκιουσον, όπου σύμφωνα με έκθεση των ομοσπονδιακών αρχών έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα φυλετικών διακρίσεων και περιστάτικα κατάχρησης της εξουσίας από την πλευρά των αστυνομικών.

Αρχικά τα πνεύματα στη διαδήλωση ήταν ήρεμα, αλλά μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί και οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν. Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους διαδηλωτές να μην απομακρυνθούν από την περιοχή για να πάρει καταθέσεις. Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι η μία παραίτηση του διευθυντή του τμήματος δεν είναι αρκετή ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του άοπλου Μάικλ Μπράουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.