- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξέγερση έξω από το «ρατσιστικό» τμήμα του Φέργκιουσον (video, εικόνες)
Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, εκατοντάδες διαδηλωτές απαιτούν δικαιοσύνη
Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Σεντ Λούις.
Η εξέγερση αφορά τον θανάσιμο πυροβολισμό του άοπλου μαύρου Αμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου του 2014. Ένας θάνατος που έχει προκαλέσει προκάλεσε κατακραυγή και ταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Σεντ Λούις ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και ο άλλος στον ώμο. Και οι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί σοβαρά, αλλά δεν έχουν χάσει τις αισθήσεις τους. Φωτορεπόρτερ της εφημερίδας St. Louis Post-Dispatch, ανέφερε νωρίτερα πως δεκάδες διαδηλωτές έτρεξαν για να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ μεταξύ του πλήθους ακούγονταν κραυγές «Χτύπησαν αστυνομικό».

Η διαδήλωση οργανώθηκε μετά την παραίτηση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος του Φέργκιουσον, όπου σύμφωνα με έκθεση των ομοσπονδιακών αρχών έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα φυλετικών διακρίσεων και περιστάτικα κατάχρησης της εξουσίας από την πλευρά των αστυνομικών.

Αρχικά τα πνεύματα στη διαδήλωση ήταν ήρεμα, αλλά μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί και οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν. Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους διαδηλωτές να μην απομακρυνθούν από την περιοχή για να πάρει καταθέσεις. Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι η μία παραίτηση του διευθυντή του τμήματος δεν είναι αρκετή ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του άοπλου Μάικλ Μπράουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.