Κοσμος

Xάρβαρντ: Και η μελλοντική βασίλισσα του Βελγίου θύμα των απαγορεύσεων του Τραμπ

Η πριγκίπισσα είναι διάδοχος του βελγικού θρόνου, ως η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά του βασιλιά Φιλίππου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Harvard
Περισσότεροι από 100 πρόεδροι πανεπιστημίων και κολεγίων κατά των πολιτικών Τραμπ για τα πανεπιστήμια © EPA / CJ GUNTHER

Xάρβαρντ: Και η μελλοντική βασίλισσα του Βελγίου θύμα των απαγορεύσεων του Τραμπ

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ, η 23χρονη μελλοντική βασίλισσα του Βελγίου, μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο της έτος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αλλά η απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στους ξένους φοιτητές που σπουδάζουν εκεί ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση των σπουδών της.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακάλεσε την Πέμπτη το δικαίωμα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ να εγγράφει διεθνείς φοιτητές και αναγκάζει τους τρέχοντες ξένους φοιτητές να μεταγραφούν σε άλλα πανεπιστήμια ή να χάσουν το νομικό καθεστώς τους στις ΗΠΑ, ενώ απειλεί να επεκτείνει τα μέτρα σε άλλα πανεπιστήμια.

«Η πριγκίπισσα Ελισάβετ μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο της έτος. Ο αντίκτυπος της απόφασης (της κυβέρνησης Τραμπ) θα γίνει πιο σαφής τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε την κατάσταση», δήλωσε η εκπρόσωπος του βελγικού βασιλικού παλατιού, Λορέ Βαντούρν.

«Αυτή τη στιγμή αναλύουμε την κατάσταση και θα αφήσουμε τα πράγματα να ηρεμήσουν. Πολλά μπορούν να συμβούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», πρόσθεσε ο διευθυντής επικοινωνίας του παλατιού, Ξαβιέ Μπαέρτ.

Η Ελισάβετ σπουδάζει Δημόσια Πολιτική στο Χάρβαρντ, ένα διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα που, σύμφωνα με τον ιστότοπο του πανεπιστημίου, διευρύνει τις προοπτικές των φοιτητών και οξύνει τις δεξιότητές τους για «επιτυχημένη καριέρα στη δημόσια διοίκηση».

Η πριγκίπισσα είναι διάδοχος του βελγικού θρόνου, ως η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματίλντ. Πριν φοιτήσει στο Χάρβαρντ, απέκτησε πτυχίο ιστορίας και πολιτικής από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Χάρβαρντ δήλωσε την Πέμπτη ότι η κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία επηρεάζει χιλιάδες φοιτητές, είναι παράνομη και συνιστά αντίποινα.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.