- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα
Αυστηρό μήνυμα προς την Τεχεράνη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο Τραμπ επανέλαβε την Τρίτη τις προειδοποιήσεις του προς το Ιράν ότι εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία, οι ΗΠΑ θα ασκήσουν τη «μέγιστη πίεση»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στο Ιράν, ενώ η ομάδα του συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη. «Είναι ώρα (το Ιράν) να επιλέξει» και προειδοποίησε ότι η χώρα «ποτέ δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο».
«Στην περίπτωση του Ιράν, ποτέ δεν πίστεψα στην ύπαρξη μόνιμων εχθρών. Είμαι διαφορετικός από ό,τι πιστεύουν πολλοί. Δεν μου αρέσουν οι μόνιμοι εχθροί. Μερικές φορές χρειάζεσαι εχθρούς για να κάνεις τη δουλειά, και πρέπει να την κάνεις σωστά. Οι εχθροί σε παρακινούν», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ένα επενδυτικό φόρουμ στη Σαουδική Αραβία.
«Θέλω να κάνω μια συμφωνία με το Ιράν. Μπορώ να κάνω μια συμφωνία με το Ιράν. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν καταφέρουμε να κάνουμε την περιοχή σας και τον κόσμο πιο ασφαλή», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ έχει παραστεί σε 4 συνομιλίες για τα πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με τη διαμεσολάβηση του Ομάν, ενώ η πιο πρόσφατη έλαβε χώρα την Κυριακή. Ωστόσο, ο Τραμπ επανέλαβε την Τρίτη τις προειδοποιήσεις του ότι εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία, οι ΗΠΑ θα ασκήσουν τη «μέγιστη πίεση».
«Αν η ηγεσία του Ιράν απορρίψει αυτό το ειρηνικό κίνημα και συνεχίσει να επιτίθεται στους γείτονές της, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να ασκήσουμε τεράστια, μέγιστη πίεση... και να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουμε το καθεστώς να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα. Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα», δήλωσε, προσφέροντας ως εναλλακτική λύση ένα «πολύ πιο λαμπρό μέλλον» σε περίπτωση σύναψης συμφωνίας.
«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Αμερική και τους συμμάχους της να απειλούνται με τρομοκρατία ή πυρηνική επίθεση. Η επιλογή είναι δική τους... Αυτή είναι μια προσφορά που δεν θα διαρκέσει για πάντα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλέξουν — τώρα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.